Mette Bock samler input om danskernes medie-ønsker

På www.antennerneude.dk kan man skrive, hvad man ønsker at se, lytte til eller læse på tv, radio, net eller i aviser.

Kulturminister Mette Bock har oprettet hjemmesiden www.antennerneude.dk, hvor alle danskere frem til september kan komme med input til, hvilket dansk medieindhold, de fremover vil se, lytte til eller læse på tv, i radio, aviser eller på nettet.

 
– Jeg vil gerne have en åben, offentlig samtale om fremtidens danske medieindhold, siger Mette Bock i en pressemeddelelse fra Slots- og Kulturstyrelsen ifølge KLF, Kirke og Medier.
Kulturministeren forklarer, at det handler om at finde et indhold, der kan samle os som befolkning:
– I vores medievirkelighed går alting rasende stærkt. Forskellen i mediebrug generationerne imellem har aldrig været større, og udenlandske medier som Facebook, YouTube og Netflix tager både opmærksomhed og ressourcer fra det danske indhold. Vi skal tale om vores ønsker til det indhold, der samler os som befolkning, dét vi lærer noget af, identificerer os med og føler os udfordret af. Dét de udenlandske medier ikke kan give os, understreger Mette Bock.
Sammen med hjemmesiden lanceres en facebookside med samme navn, hvor alle kan komme med ønsker og ideer.
Ministeren tager samtidig på en ”generationsrejse” i maj-september til skoler, gymnasier og arbejdspladser i hele landet for at høre befolkningens ønsker på tværs af alder og geografi. Ministeren har inviteret Folketingets medieordførere med på rejsen.
I starten af 2018 vil regeringen offentliggøre sit udspil til et nyt medieforlig for 2019 og frem, og de politiske forhandlinger begynder.