’Nordkorea forfølger kristne lige så grusomt, som Nero gjorde det’

Menneskeretsforkæmpere fra International Christian Concern har under en høring i kongressen bedt USA gribe ind over for den systematiske forfølgelse af kristne i Nordkorea.

– Vore kolleger i Sydkorea har fuldt dokumenterede sager om religiøs forfølgelse, sagde Greg Scarlatoui fra The Committee for Human Rights in North Korea.
Organisationer som Database Center for North Korean Human Rights og The Korean Institution for National Unification har interviewed tusinder af flygtninge, som har vidnet om ekstremt alvorlig religiøs forfølgelse. Ligesom andre kommunistledere forkaster Kim Il-Sung og regimet religion som ”folkets opium”, forklarer Scarlatoiu.

De seneste 15 år har Nordkorea stået øverst på Åbne Døres liste over de lande, hvor kristne forfølges mest. Deltagelse i kristne møder eller bare det at have en bibel kan straffes med fængsel, tortur eller henrettelse.

– Kim-dynastiet har taget forfølgelse af kristne til et niveau, der både kan sammenlignes med Neros Rom, det armenske folkemord og folkemordet på yazidierne i dag, sagde Greg Scarlatoiu.