Racerkører har ’Den lille Bibel’ på kølerhjelmen

– Mange reagerer positivt på bibelhenvisningen på racerbilen, fortæller rallykører Simon Wågø Syversen. Foto: Privat.

Den norske rallykører Simon Wågø Syversen (24) har placeret bibelverset fra Johannes 3:16 på den måske vigtigste sponsorplads forrest på bilen.

Simon Wågø Syversen får ekstra selvtillid og føler sig tryggere, når han har Gud i ryggen ude på rallycrossbanen, skriver Hamar Arbeiderblad (HA).
Simon Wågø Syversen har nemlig ”John 3:16” skrevet synligt i fronten på sin rallycrossbil.

– Johannes 3:16 er måske det mest kendte bibelvers, og det er lidt af et ’standard-udstyr’ for alle kristne idrætsudøvere, siger rallycross-talentet til Hamar Arbeiderblad under rallycrossrunden på Hell udenfor Stjørdal.
”John 3:16” er den engelske reference til Den lille Bibel: ”For således elskede Gud verden, at han gav sin Søn, den enbårne, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv”.

Mere åben om troen

Til trods for at Wågø Syversen er vokset op i en kristen familie og altid haft en forbindelse til kristendommen og Gud, er det først som voksen og som aktiv rallycrossfører, at han nu viser det tydeligt.
– Jeg er tryggere og har mere selvtillid nu, end da jeg var yngre. Man er jo ikke den sejeste fyr i klassen, hvis man går rundt og siger, at man er kristen, forklarer han til HA.
Rallycrossudøveren, som kom til semifinalen i den norske VM-runde sidste weekend, siger, at troen giver ham en ekstra tryghed og selvtillid her og nu.
– Vi må tage det som en forsikring i himmelen til senere brug, så jeg synes, det er en god investering, siger han med et smil.

Folk er nysgerrige

Wågø Syversen fortæller, at han får en positiv respons i sportsmiljøet. Mange fortæller om deres egen tro, eller de er nysgerrige efter at høre, hvad Simon selv tænker om kristendom og tro.
– Det er mange, som kommer og snakker med mig og åbner sig op, uden at jeg tager noget specielt initiativ til at snakke om det. Mange bliver opmuntret af at se det, jeg gør, og det gælder ikke bare kirkegængere, men også alle andre, siger han.
Den unge rallykører er samtidig bevidst om, at han ikke er specielt praktiserende og har et afslappet forhold til sin kristne tro.
– Jeg har ingen specielle ritualer, jeg er ikke ”afholdsmand”, jeg beder ikke hver dag. Men jeg tror, alt er skabt med en hensigt, og at Gud er interesseret i alt det, vi tager os for, siger han.
KPK