Fortjenstmedalje for arbejde i ’Børn og Tro’

Tidligere landsleder Kresten Jensen har modtaget Den Kongelige Fortjenstmedalje i sølv for sit arbejde i Børn & Tro.

Den 15. juli fejrede Kresten Jensen 70 års fødselsdag. Samtidig fik han overrakt Den Kongelige Fortjenstmedalje i sølv for over 40 års ansættelse i Børn & Tro (tidligere Evangelisk Børnemission). Medaljen kan tildeles af Dronningen, hvis en medarbejder har været ansat i mindst 40 år og har udført en ekstraordinær indsats.

Efter nogle år med eget tømrerfirma gik Kresten og hans familie ind i Børn & Tro i 1976, og det blev til mange forskellige aktiviteter i årenes løb. Blandt mange andre kan nævnes børneevents på Roskilde Festival, filmvogn på Blågårds Plads, et omfattende lokalradioarbejde med ugentlige udsendelser til 25 stationer, familiegudstjenester, utallige børne- og teenlejre samt indspilning af børnebånd og CD.

Kresten var i 25 år landsleder for organisationen men overdrog denne post til sin datter Dorthe Lykke Jensen i 2012. Kresten fortsatte dog nogle år med at arbejde på deltid i Børn & Tro med administration, børneklub og andre børneevents.

Igennem hele sin tjeneste har Kresten nydt at være sammen med alle aldersklasser. Han har altid haft en særlig evne til at engagere mennesker i børnearbejdet og få folk fra mange kirkesamfund til at arbejde sammen.

I februar fik Kresten desværre en blodprop i hjernen og er fortsat delvist lammet. Hans fødselsdag og medaljen blev derfor fejret hjemme i haven.