Arbejde blandt socialt udsatte i Aarhus vinder initiativpris

Frivillige fra Familienetværket ses til venstre. Omkring gavekortet ses fra venstre: Anders Ellebæk Madsen (redaktør Kristeligt Dagblad), Johnny Hansen (præst, Citykirken), Tabita Jørgensen (leder af Familienetværket) og Christian Bjerre (generalsekretær Blå Kors).

Familienetværket, der er et samarbejde mellem Blå Kors Danmark og Citykirken i Aarhus, har vundet Kristeligt Dagblads Initiativpris 2017 for sit arbejde blandt socialt udsatte familier i Aarhus.

Blå Kors Danmark og Citykirken i Aarhus har i samarbejde startet Familienetværket i Aarhus, som er et fællesskab for socialt udsatte familier.

Konceptet handler om masser af nærvær, omsorg og fælleskab. Derudover nyder familierne godt af et gratis måltid mad og muligheden for at få lidt rådgivning om økonomi eller andre udfordringer i hverdagen. Familienetværket, der har været i gang siden januar 2017, drives af frivillige og er et tilbud til familier, hvor fx arbejdsløshed, sygdom, dødsfald eller skilsmisse har gjort kraftigt indhug i de voksnes personlige ressourcer.

Familienetværket var sammen med mere end 100 andre initiativer fra hele landet indstillet til Initiativprisen 2017. Arbejdet viste sig at være så populært, at det både vandt afstemningen på KDs hjemmeside og blev kåret til vinder af dommerpanelet.

Initiativprisen uddeles en gang om året af Kristeligt Dagblad, og vinderen modtager samtidig en præmie på 25.000 kroner.