Engageret missionær fylder 75

Teolog, journalist, tidl. Giro 413-medarbejder og missionær, Knud Jørgensen, der bor i Norge, kunne den 29. september fejre sin 75 års fødselsdag.

Knud Jørgensen fik et studenterjob i DR, mens han læste teologi i København. Efter kandidateksamen i 1970 rejste han til Etiopien sammen med sin norskfødte hustru, Eva. I flere år var han programchef ved ”Radio Evangeliets Stemme” i Addis Abeba. Radiostationen, der var ejet af Det lutherske Verdensforbund, måtte dog lukke i 1977, da den blev overtaget af kommuniststyret. Samme år fik Knud Jørgensen et kandidatstipendiat ved Fuller Theological Seminary i USA, hvor han tog en ph.d. i kommunikation og mission.

Senere har han været ansat ved Det lutherske Verdensforbund i Geneve, indtil han i 1981 blev ansat ved det kirkelige massemedieinstitut i Kristianssand – og flyttede til Norge.

Knud Jørgensen har siden da bl.a. været gæsteprofessor på Fuller Theological Seminary i USA, direktør i missionsorganisationen Areopagos, rektor på Norsk Santalmisjons ’Gå Ut Senteret’, informationschef ved Kirkens Nødhjelp og underviser på Menighedsfakultetet i Oslo. Han er også aktiv som forfatter og redaktør af store værker om mission.