Frederikshavn: Ny præst i Vendsyssel Frimenighed

Johnny Tidemand har tidligere været ansat i Lindehøj Kirke i Herlev.

Der var fuldt hus, sang og glæde på Maigårdsvej i Frederikshavn, da Vendsyssel Frimenighed søndag d. 13. august fejrede både 5 års fødselsdag og indvielse af deres nye præst, Johnny Tidemand.

Gudstjenesten blev indledt ved, at menighedens nye præst gik ind i procession sammen med 6 præster, som var mødt op for at deltage i indvielsen. Selve indvielsen til præst blev foretaget af menighedens åndelige vejleder, Peter Kofoed Herbst, fra Kronjyllands Frimenighed.

I Vendsyssel Frimenighed har man god kontakt til det lokale asylcenter, og under hele gudstjenesten sad tolken bagerst i kirkerummet og oversatte alt til farsi.

Fast ansat præst

Menigheden, der blev stiftet i 2012, holdt de første år gudstjenester i Strandby og Elling, men fik i 2016 egne lokaler i Frederikshavn. Man har i perioder haft ansat præster, som boede meget langt fra menigheden, bl.a. Jon Poulsen fra Søhøjlandets kirke. Der har også været gudstjenester ved tilkaldepræster. Men nu har menigheden endelig fået ansat sin egen præst på halv tid. Han bor oven i købet i nærområdet, da Johnny Tidemand er flyttet til Frederikshavn sammen med hustruen Ditte og datteren Celine.

Johnny Tidemand, som har læst på MF i Aarhus, kommer fra en stilling som børne- og ungemedarbejder i Lindehøj kirke i Herlev. Han er næstformand i Selskab for Bibelsk Arkæologi.