Nabeel Qureshi er død, 34 år gammel

Nabeel Qureshi, som var søn af pakistanske immigranter i USA, blev kristen for 12 år siden. Herefter blev han forkynder og kristen apologet i Ravi Zakarias Ministries. Han har bl.a. skrevet bogen ”Seeking Allah, Finding Jesus”. Nabeel Qureshi efterlader sig hustruen Michelle og deres lille datter, Ayah.

”Vores kære bror i Kristus, Nabeel Qureshi gik hjem til Herren efter et års kamp mod kræft. Vi har modtaget nyheden med stor sorg men også med et stærkt håb om, at han nu endelig er fuldstændig helbredt i sin Frelsers nærhed.”

Det skriver Ravi Zackarias om sin tidligere medarbejder, som døde sidste lørdag, kun 34 år gammel. Nabeel Qureshi var søn af pakistanske indvandrede og voksede op som rettroende muslim i USA. Allerede som femårig havde Nabeel læst hele Koranen på arabisk og kunne som 15-årig citere mange kapitler udenad på både arabisk og engelsk.

Men drømme om Jesus og venskabet med en kristen på universitetet, hvor Nabeel læste medicin, fik ham til at tage imod Jesus for 12 år siden. Han blev en brændende forkynder og skrev bl.a. bogen ”Søgte Allah, Fandt Jesus” om sin vej til den kristne tro. Samtidig havde han en tjeneste som islam-ekspert og rådede kristne til at vise muslimer kærlighed og dele evangeliet med dem.

Nabeel Qureshi fik diagnosen fremskreden mavekræft i august 2016.

”Jeg beder Gud helbrede mig, for han har magten til at gøre det. Men jeg tror på Gud, uanset hvad der sker. Han er almægtig, og jeg elsker ham”, udtalte Nabeel Qureshi kort før sin død.