Nigeria: 20 kristne myrdet

International Christian Concern oplyser, at fulani-hyrder omkring midnat den 7. september angreb den kristne landsby Ancha i det centrale Nigeria og dræbte 20 beboere.

Nitten af de myrdede var medlemmer af baptistkirken, mens en var fra metodistkirken. En familie blev helt udslettet under angrebet, som også efterlod fem sårede.

– Mit hjerte er frygtelig tungt. Jeg blev kaldt til telefonen ved midnat, da fulanierne kom ind i landsbyen, klager pastor Nanchwat Laven fra baptistkirken. Han oplyser, at der ikke var nogen aktuel konflikt med hyrderne, selv om de fra tid til anden lader kvæget græsse i landsbyboernes marker, så afgrøderne bliver ødelagt.

I løbet af det seneste år har de muslimske fulanier angrebet over 20 kristne landsbyer, dræbt over 200 kristne samt ødelagt huse, kirker og andre ejendele til en værdi af 100.000 $.

Politikommissæren for Plateau State sagde i en nyhedsudsendelse, at ingen er blevet anholdt i sagen. Han kædede angrebet sammen med drabet på en fulanidreng 15 km fra Ancha – efter et sammenstød mellem fulanihyrderne og de lokale farmere. Eneste sammenhæng mellem de to begivenheder synes at være, at der var tale om kristne – og folk fra samme stamme – i begge landsbyerne.