Norge: Stor efterspørgsel efter kurser om børns brug af nettet

Stadig flere norske forældre søger hjælp for at kunne hjælpe deres børn til at bruge medierne på en sund og sikker måde.

Organisationen Barnevakten oplever, at stadig flere forældre ønsker at lære mere om nettet og børns brug af medierne, skriver KPK.

Barnevakten holdt sidste år foredrag for forældre og børn i 371 børnehaver og skoler. Det er en forøgelse på 18 % fra året før. Også antallet af fremmødte pr. foredrag er gået op, oplyser organisationen.

Barnevakten, som arbejder for at bevidstgøre børn og forældre om børns mediebrug, er blandt Norges største organisationer på dette område. Sidste skoleår mødte foredragsholderne i Barnevakten ikke færre end 54. 425 voksne og børn i Norge.

Forældre ønsker typisk at lære mere om børns brug af digitale medier. Dermed kan de bedre sætte gode rammer for brugen af mobil og internet, oplyser daglig leder i Barnevakten, Leif Gunnar Vestbøstad Vik.

Blandt de temaer, som forældre ofte tager op, er skærmtid, netmobning, medieskabt pres mht. udseende samt sikkerhed på nettet.

Barnevakten er partner med Røde Kors, Medietilsynet og Telenor i skolekampagnen ”Bruk Hue”, som har fokus på forebyggelse af digital mobning. Hvis man inkluderer deltagerne i Bruk Hue-arrangementerne, har Barnevakten mødt langt over 100.000 forældre og børn ansigt til ansigt i forbindelse med foredrag sidste skoleår.

Barnevaktens indsats finansieres fortrinsvis gennem medlemsskab. Herhjemme kendes arbejdet under navnet kidsandmedia.dk