Danskere til bøn på Sri Lanka for lidende kristne

Inga Helver og Inger Ebbesen fra KriSoS ses her på Sri Lanka sammen med en kvinde fra Sydafrika.

Fra den 9. til 14. oktober deltog Inger Ebbesen og Inga Helver i verdenskonferencen Global Prayer Summit på Sri Lanka.

Konferencens tema var: ”The Cry of the Suffering Church”.

Det var HCFI, Healthcare Christian Fellowship International, som KriSoS er den danske afdeling af, der arrangerede konferencen på Sri Lanka. Her deltog ca. 150 tværfaglige sundhedspersoner fra 50 lande og alle 5 kontinenter.

Der bor over 1,2 milliarder muslimer på jorden. Langt størsteparten bor i Asien, Mellemøsten og Nordafrika – i det såkaldte 10-40 vindue (fra 10.- 40. nordlig breddegrad). I dette bælte, hvor også Sri Lanka ligger, er der i særlig høj grad forfølgelse af kristne.

Inga Helver, der arbejder frivilligt for flygtninge i Danmark, gav et oplæg til bøn. Hun fortalte om den globale flygtningesituation, situationen i Europa og hvad kirken i Danmark gør for at hjælpe ”de fremmede” til tro på Jesus og ind i et kristent fællesskab.

– Forbøn for både de forfulgte og forfølgerne er meget vigtig. Mange muslimer kommer til tro på Jesus, hver dag, sagde Inga Helver.