Menighedsfakultetet blogger om Herrens Veje

På menighedsfakultets hjemmeside blogges der hver uge om seneste afsnit af Herrens Veje på DR1.

Dramaserien ’Herrens Veje’ følger præstefamilien Krogh på godt og ondt. Ifølge producent Camilla Hammerich ønsker DR med serien at sætte gang i samtaler om, hvad tro betyder for den enkelte, for ”I Danmark er samtalen om den personlige tro ofte tabubelagt”, udtalte hun før seriens debut.

På menighedsfakultets hjemmesiden kan man finde inspiration til samtaler med udgangspunkt i søndagens afsnit, når bibelkyndige anmelder de aktuelle afsnit.

Fx skriver stud.theol Jamie Lieberkind efter 4. afsnit bl.a.:
”Man kan naturligvis sige, at Herrens Veje er en dramaserie – ikke en dokumentar – og at den derfor ikke har til formål at skelne virkeligheden. Men dette hindrer mig ikke i at savne en personlig tro, der kommer til udtryk andre steder end på prædikestolen, blandt seriens præster og øvrige karakterer. En sådan tro kunne inspirere den almene dansker, der ikke har berøring med kirken i sin hverdag, i stedet for at få ham/hende til at tænke på Danmarks præster som en stor flok hyklere – for det er mere i den retning, Herrens Veje, peger.”

Cand. theol Klaus Vibe tager fat i fremstillingen af syndernes forladelse (eller mangel på samme) efter tredje afsnit:
”Måske er serien et udtryk for, hvad der sker, når vi mister troen på den Gud, vi står til ansvar for og hvis tilgivelse vi derfor trænger til. Og måske er læren om syndernes forladelse ikke alene vejen til det evige liv men også vejen til et nogenlunde hæderligt menneskeliv.”

Find blogindlæggene på Menighedsfakultets hjemmeside teologi.dk