Ny dansk bibelskole i Etiopien

– Etiopiens kristne kan lære danskere meget om frimodighed og mission, mener forstander Robert Bladt.

Missionsselskabet Promissio og Børkop Højskole tilbyder nu Global Discipleship Training, GDT, et 5 måneders bibelskoleophold, som dels foregår i Etiopien, dels i Danmark.

Hjertet af opholdet er tre måneder på bibelskolen i Etiopien, hvor deltagerne vil blive inspireret af undervisning fra danske og etiopiske kristne. Det første GDT-hold begynder 3. januar 2019.
Etiopien har den største lutherske kirke i verden, og hvert år bliver hundredtusinder omvendt.
Eleverne på GDT vil også sammen med etiopiske kristne tage del i lokale projekter som fængselsbesøg eller sport.

Ud af komfortzonen

GDT vil have deltagerne ud af komfortzonen, så de kan krydse grænser sammen med Gud.
Det har forstander Robert Bladt selv oplevet på Børkop Højskoles studietur til Etiopien. ”Det var en tur, der både har gjort et uudsletteligt indtryk og formet min tro på en måde, som jeg slet ikke havde forudset.
Jeg længes efter, at unge fra Danmark gennem GDT må møde noget af den frimodighed ved at tro på Jesus, indtryksfulde vidnesbyrd om Guds levende virksomhed i dag og branden for at bringe missionen videre til flere, som, jeg oplever, kendetegner vores kristne søskende i Etiopien”, udtaler forstanderen.

Før-og-efter-kurser

Før GDT-deltagerne rejser til Etiopien, får de et forberedelseskursus i Danmark. Senere vil der igen være et kursus på dansk grund, denne gang for at bearbejde indtrykkene fra Etiopien.
På forberedelseskurset skal GDT’erne lære om etiopisk kultur og afrikansk stammereligion, teambuilding, at holde andagter og formidle ”vilde oplevelser”.
I efterbearbejdelsen bliver den enkelte deltager vejledt i at formidle oplevelserne i dansk sammenhæng.
Gennem hele opholdet har man en mentor, som man kan dele stort og små med. Vi er med fra eventyret starter, til det sidste punktum sættes, forsikrer højskolens forstander.
GDTs forberedelse og efterbearbejdning foregår på en separat GDT-linje på Børkop Højskole.
I Etiopien benytter Promissio sit eksisterende netværk.
GDT er bygget op med 4 ugers forberedelse i Danmark, 12 uger i Etiopien og 6 ugers efterbearbejdelse i Danmark. Der er plads til max. 16 deltagere på holdet. Prisen for et ophold er 38.960 kr.
Man kan læse mere på www.globalDT.dk.