Nyansatte i Mission Øst

Vibeke Hauge Førrisdahl er ny direktør for Missions Østs hovedkontor i Hellerup med ansvar for at koordinere kontorets aktiviteter i samarbejde med generalsekretæren.

Hun er øverste ansvarlig for fundraising, kommunikation og kontakt til Udenrigsministeriet og samarbejder med de 23 samarbejdsorganisationer i Integral Alliance, samt Mission Østs kontorer i Bruxelles og Berlin.

– Mit mantra er ”radical generosity”, gennemgribende gavmildhed, og det synes jeg er en god beskrivelse af Mission Østs arbejde. Jeg oplever det både, når jeg møder folk, som støtter vores arbejde – nogle i over 25 år -, og når jeg samarbejder med vores dedikerede stab. Det er også den oplevelse, jeg ser familierne genkende i de lande, vi arbejder i, fortæller hun.

Vibeke Førrisdahl har arbejdet i MØ siden 2012. Hun er kandidat i Psykologi og Internationale Udviklingsstudier fra Roskilde Universitet og har arbejdet med menneskerettigheder hos Humanity in Action og videreuddannet sig i psykologisk førstehjælp til børn hos Red Barnet. Hun har også ledet MØs arbejde i Tadsjikistan, mens hun boede i Bruxelles.

I sin fritid er hun blandt andet engageret i Kingo- og Samuelskirkens madfællesskab for ældre. Også på hjemmefronten nyder hun at bruge timevis på at lave mad til en hyggelig aften med manden René og parrets venner.

Journalist Kim Wiesener er ny leder for kommunikationsarbejdet i Mission Øst.

Han leder organisationens kommunikationsteam bestående af magasinredaktør, web-ansvarlig og pressekoordinator og har selv lavet reportager fra det krigshærgede Irak for organisationen.

– Der er øjeblikke, hvor man for alvor forstår, at Mission Øst gør en forskel i mange udsatte menneskers liv. I Mosul talte jeg med en familiefar, hvis børn ikke havde fået et ordentligt måltid mad i lang tid. Han var lykkelig for de 25 kilo helt basale fødevarer, han modtog fra MØ, og sagde: ”Det er som at finde en skat!” Det er den slags reaktioner, der virkelig gør det værd at gå på arbejde!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kim Wiesener er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har et bifag i russisk fra Københavns Universitet. Han har tidligere været korrespondent for Berlingske i Moskva, for Politiken i Bangkok og for begge aviser i London på forskellige tidspunkter. Han skriver desuden rejsebogen Turen går til England og Wales for Politikens Forlag.

Kim har også arbejdet for Amnesty International og International Dalit Solidarity Network.

Fra den 1. juli har han været ansvarlig for at formidle MØs nødhjælps- og udviklingsarbejde i Afghanistan, Armenien, Irak, Myanmar, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan til organisationens donorer og den brede offentlighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen: