Silje tog grisen med til Ærø

Silje Lomborg arbejder nu som volontør på Ærø – i Sømandsmissionens travle hus AGGERSHØJ. Med sig har hun grisen Penny, som nyder sit nye gode griseliv!

For Silje er skiftet fra Skjern til Ærø ret markant. Hun har fx ikke tidligere mødt unge søfartselever, der stiller spørgsmål ved meget af det, hun tror på. Selv kalder hun det en udfordring, men også en berigelse, fordi hun måske for første gang selv overvejer og tænker på, hvorfor hun er kristen. Og en aktiv en af slagsen.

”Det hele gik ret hurtigt, og da jeg skulle til jobsamtale, havde jeg pakket tasken,” lyder det begejstret og optimistisk fra 21-årige Silje Lomborg fra Skjern, der nu arbejder som volontør på Aggershøj – Sømandsmissionens spændende hjem på Ærø. Med sig fra Vestjylland havde hun grisen Penny!

Som volontør hjælper Silje til, hvor der er brug for det. Fra mandag til onsdag består opgaven bl.a. i at lave mad til fællesspisning, hvor de forskellige søfartsstuderende på øen hjemmevant dukker op på Aggershøj. Ellers består arbejdet i at holde have, gøre rent, male osv.

”Vi har manglet et køkken den første tid, jeg har været her, da køkkenet skulle renoveres, så vores “køkken” har bestået af en opvaskemaskine og et kogeblus i kælderen. Det har været meget hyggeligt, men ikke særlig praktisk. Nu har vi endelig fået nyt køkken, og det er super.”

På Aggershøj er arrangementet Suppe & Bibel et hit – Først spiser man sammen og derefter er der tid til en snak om Gud og alting i 2017. Ja lige det, der optager unge, der typisk er langt hjemmefra, men de fx læser HF Søfart på Ærø.

”Jeg synes, det bedste hernede er de samtaler, jeg får med de studerende. De er meget åbne og vil gerne høre om Gud, men de er også tit kritiske. Det kan jeg godt lide.”

”Det er ret tydeligt at mærke, at jeg er på en ø. Alle butikkerne er lukkede efter kl. 19.00, og man lærer hurtigt folk at kende, da det er et lille samfund. Det er også ret fedt, at jeg skal med færge hver gang, jeg skal hjem til Skjern. Det er ikke normalt for mig.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og grisen Penny? Den er hyggeligt selskab på Ærø. Vores mange gæster skal da lige forbi og hilse på hende,” griner Silje. Silje skal arbejde på Aggershøj frem til årsskiftet.

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: