Fælles julemiddag skal samle unge fra migrantmenigheder

Daniel Overskott fra Laget Interact håber, at flere vil komme til tro gennem et tættere samarbejde mellem migrantmenighederne i Oslo. Billedet stammer fra julefesten i 2016. Foto: Laget NKSS

Flere kristne organisationer ønsker at skabe et netværk af ungdomsledere i de mange små migrantmenigheder i Oslo, skriver KPK.

Sammen med Kristen Idrettskontakt (KRIK) og Norsk Råd for Misjon og Evangelisering (NORME) arrangerer Laget Interact (tværkulturelt KFS-arbejde) i denne uge en julemiddag for ungdomsledere i migrantmenighederne i Oslo.

– Vi ønsker at skabe et netværk mellem menighederne for at finde ud af, hvad vi kan gøre sammen og opmuntre ungdomsledere til at se, at de er med i noget større, siger Daniel Overskott, som er projektleder i Laget Interact.

Sammen med KRIK og NORME står Laget bag netværket Christian Youth Leader Network.

– Mange menigheder i Oslo med små ungdomsmiljøer er ikke særlig synlige, og de kæmper med at engagere deres unge, siger Daniel Overskott.
Ved julemiddagen i Markus kirke vil der også være repræsentanter for kristne ungdomsorganisationer og de største studentermenigheder sammen med flere traditionelle norske menigheder.

Platform for netværk

Christian Youth Leader Network arrangerede sidste år en lignende middag, dog i langt mindre skala.

– Vi fik meget positive reaktioner sidste år. Mange nye relationer blev skabt, og vi så tydeligt behovet for at kunne mødes og bede for hverandre, fortæller Daniel Overskott.

En af dem, som deltog sidste år, er ungdomsleder i den etiopiske migrantmenighed Yewongel Berhan Church i Oslo, Simeon Petros.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Laget skaber med dette en vigtig platform, hvor vi kan møde andre og dele vores erfaringer med hinanden, siger han.

Petros er selv leder for fire andre ungdomsledere i Yewongel Berhan Church, som har et større ungdomsarbejde med omkring 30-40 unge. De har samarbejdet med Laget Interact blandt andet om sprogkurser.

Daniel Overskott og praktikanterne Faliel Ballo-Allo (tv) og Thea Birgitte Erfjord håber, at netværket vil bære frugt.
Foto: Ingunn M.Ruud, KPK
Samarbejde med lokale menigheder

Laget Interact arbejder med migrantmenigheder i norske byer, men må ofte lede længe for at finde de mange små menigheder. Det findes ikke noget register eller nogen officiel oversigt over disse menigheder. Derfor bliver de ofte meget isolerede, og det er vigtigt at få kontakt med dem, forklarer Overskott.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Laget ønsker at tjene menighederne gennem arbejde på skoler. Laget kan ikke eksistere uden gode ungdomsmiljøer i menighederne, som ønsker at dele troen på skolerne. Samarbejdet med menighederne er et vigtigt udgangspunkt for at starte nyt arbejde, siger Interact-lederen.

Daniel Overskott har set resultater i form af nye kristne grupper på skolerne allerede efter sidste års julemiddag.
Han håber, at arrangementet vil føre til mere informationsudveksling mellem organisationerne og migrantmenighederne.

– Jeg tror en større vision for Oslo som by kræver, at menighederne tænker sammen. Jeg håber, denne middag vil starte en samtale om, hvordan menighederne kan hjælpe hverandre som lemmer på samme krop og se sig selv som del i en større bevægelse, som Gud styrer, siger Daniel Overskott.
Det ultimate mål er, at flere møder Jesus.

– Jeg håber, denne julemiddag vil føre til, at mange kommer til tro som en konsekvens af, at menighederne arbejder tættere sammen, siger Interact-lederen.
KPK/Bodil


Artiklen fortsætter efter annoncen: