Over 80 kristne dræbt i massakrer

I begyndelsen af januar er over 80 kristne i Nigeria blevet dræbt af radikale islamister. Kristne iagttagere taler om ”umenneskelig vold”, hvor mange blev angrebet med macheter.

International Christian Concern oplyser, at massakrerne fandt sted i delstaten Benue, hvor 50 blev myrdet i Logo og 30 i Guma County. Fulani-hyrder, som er nomader, angreb de fastboende kristne dels med skydevåben, dels med macheter. De senere år har hyrderne mange gange angrebet de kristne i et forsøg på at sikre græsning til deres kvæg.

En overlevende ved navn Peter oplyser, at han kendte angriberne.

– Jeg rejste mig, nævnede dem ved navn og prøvede at vride macheten ud af deres hænder, men det lykkedes ikke. Jeg blev overmandet og de begyndte at skære i mig, siger Peter, der nu er indlagt på hospitalet.

Pastor Musa Asake, som er generalsekretær i Christian Association of Nigeria, (CAN), talte i sidste uge om sin store bekymring over de gentagne angreb, som de kristne udsættes for, dels fra fulanihyrderne, dels fra terrorgruppen Boko Haram.

Især delstaten Benue har oplevet ”frygtelige og umenneskelige angreb” siden 2013, og regeringen gør ikke nok for at beskytte sine borgere. Tværtimod har regeringen i nogle tilfælde ligefrem samarbejdet med hyrderne og andre islamistgrupper. Præsident Muhammadu Buhari har ingen respekt for menneskerettighederne, hedder det udtalelsen fra CAN.

Præsidenten selv har forsikret, at regeringen er ”dybt berørt” over de mange angreb og lover at gribe ind.