Facebook censurerer prolife-film

Dr. Martin Luther Kings niece, Alveda King, er prolife aktivist og producent af filmen om abortens historie.

45 år efter abortloven ’Roe vs. Wade’ prøver prolife-folk i USA nu at fortælle sandheden.

En gruppe kristne vil vise abortens historien i USA siden 1973, bl.a. ved at lade kvinder fortælle om deres egne oplevelser. Men Facebook lukkede filmens crowdfunding-side.

Den 22. januar i år var det 45 år siden, USAs højesteret godkendte abortloven. Men ikke alle ved, at loven ”Roe vs. Wade”, bygger på en løgn.

Rørende løgnehistorie

Retssagens ’Jane Roe’ var nemlig et pseudonym for en kvinde, som var blevet gravid efter en voldtægt. Det var en rørende historie – men kvinden fandtes bare ikke i virkeligheden.
Mange år efter abortlovens indførelse stod en kvinde ved navn Norma McCorvey frem og fortalte om den opdigtede historie. En feministisk advokat havde opfordret hende til at lyve – og dermed blev vejen banet for indførelsen af fri abort i USA.

Facebooks censur

Dr. Alveda King, som er niece af borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King, vil med dokumentaren ”Roe vs. Wade” fortælle den sande historie om abort i USA. Men for nylig fandt hun ud af, at en annonce for dokumentaren var blevet fjernet fra Facebook. Ifølge avisen The Christian Post har Facebook dog senere oplyst, at ”fjernelsen af pro-life annoncen var en fejl, som nu er blevet rettet.”

Hollywood-skuespillerne Jon Voight og Nick Loeb medvirker i den nye film. Nick Loeb har udtalt til organisationen LifeNews, at de vil fortælle ”den ufortalte historie om hvordan [abort aktivister] løj og manipulerede Jane Roe, medierne og domstolene til deres beslutning om at tillade abort i 1973.”

Det forbudte budskab

– De prøver at forhindre det, for de ønsker ikke, at budskabet om den uretfærdighed, som abort er, bliver fortalt, sagde Alveda King for nylig. Hun deltog i et interview med radioværten Tony Perkins fra Family Research Council i anledning af den nye amerikanske trosfrihedsdag den 16. januar.

– Vores forfatning giver os ret til at forkynde evangeliet. Men der er mange røster, som gerne vil lukke munden på troende i USA, fx når vi taler de ufødtes sag, tilføjede Alveda King, som arbejder for den katolske prolife-organisation ’Priests for Life’.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alveda King har brug for 2 mio. dollar til dokumentaren. Crowdfunding-annoncen oplyser, at filmen bliver ”En sand historie om den mest korrupte retssag i historien, som har ført til mordet på 60 millioner babyer.”

I et opslag på hjemmesiden for den nye film hedder det: ”Facebook har forhindret os i at invitere venner til at ”like” vore side og i at dele de annoncer, som vi har BETALT for”.

Ledende producer Jalesia McQueen siger om forløbet:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er oprørende, at Facebook giver sig ud for at være apolitisk, når det er en hel trend at blokere sider med konservative sager som fx vores RvW filmside.”

Roe blev kristen og prolife

Norma McCorvey, der døde sidste år, viede sit liv til at bekæmpe abortloven, efter at hun selv blev kristen. Hun advarede i sin tid folk mod at stemme på Obama med den begrundelse, at ”han dræber babyer”.

”Abortindustrien er umenneskeliggørende i sit væsen. En kvinde må lade sit hjerte og sin sjæl dø eller blive følelsesløs for at blive i den branche. Klinikmedarbejderne lider, kvinderne lider – og babyerne dør”, udtalte Norma McCorvey i 2000.

’Livets helligheds dag’

Donalt Trump har netop erklæret, at den 22. januar skal være ‘Sanctity of Human Life Day’. Det skete i forbindelse med den årlige March for Life, hvor hundredtusinder af abortmodstandere samles i Washington D.C. i protest mod abortloven.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det var mit livs største fejltagelse, at jeg medvirkede til at indføre abortloven, sagde Norma McCorvey alias retssagens Jane Roe. Hun blev senere kristen og prolife-aktivist.

Den sande historie om ’Jane Roe’

En feministisk advokat lokkede Norma McCorvey til at opdigte en voldtægt for at få gennemført ’Roe vs. Wade’. I virkeligheden fik hun aldrig selv en abort, men fødte tre børn, hvoraf det tredje blev bortadopteret.

Norma McCorvey har fortalt sin historie i et tv-interview med D. James Kennedy Ministries i 1990’erne. Her siger hun bl.a.:

”Min historie begyndte i 1969, da jeg var gravid og hjemløs. Jeg tog stoffer og havde ikke rigtig nogen muligheder. Jeg troede ikke på Gud, og jeg havde forladt kirken i en ung alder. Nu bagefter kan jeg se, hvor ulykkelig jeg var, og jeg må smile, når jeg tænker på lille syvårige Emily, som kom op til mig på kontoret en dag og fortalte, at hvis jeg troede på Gud, ville jeg ikke komme til det sted nedenunder. Hun blev min ven, da Operation Rescue flyttede ind ved siden af abortklinikken, hvor jeg arbejdede. I begyndelsen kunne jeg ikke lide, at de var der, fordi de mindede mig om, hvad vi gjorde.

…Aborttilhængerne bryder sig egentlig ikke om kvinderne. Det eneste, de bryder sig om, er dine penge. Men når du så er væk, kender de dig ikke… de tog din baby, og de efterlod dig som en hul skal af en kvinde – bare en skal.”

Norma McCorvey så, hvad abort gjorde ved kvinderne. Og hun fortrød bittert sin egen rolle i retssagen, der bærer hendes pseudonym. Hun fortæller videre om sit liv:

”Roe vs. Wade” sendte Norma McCorvey ind i en 20 års depression, hvor hun var lesbisk og alkoholiker. Det var som at leve i helvede.

Abort er en tragedie. Jeg tror, den bringer Guds vrede over dette land. Jo før USA fjerner sig fra abort-etikken, jo bedre vil det være for os. Jeg tror, den ultimative test er: Hvilken Roe skal vi lytte til? Den uomvendte Norma McCorvey eller hende, som Kristus gjorde ny? Lad os vælge den nye og forvandlede Roe, som vidnede: ’Nu er jeg blevet en kristen…Jeg er 100% pro-life…Jeg er et meget lykkeligere menneske.’”