Kreativ gudstjeneste med Dina

Skuespilleren Dina Al-Erhayem
holder gudstjeneste.

”Der er to spørgsmål, man ikke stiller hinanden i Danmark: Hvad stemmer du, og tror du på Gud? Så er det meget mere almindeligt at spørge ind til hinandens parforhold og sexliv. Selv ville jeg have ønsket, at nogen havde introduceret mig for den kristne tro som mere end blot historier”.
Dina Al-Erhayem

Aarhus Valgmenighed holder tre ”kreative gudstjenester” om tro, håb og kærlighed – med plads til de store og skæve spørgsmål.

I den første gudstjeneste lørdag aften den 10. marts i Aarhus Valgmenighed ser man på tro som et fælles menneskeligt grundlag.

Er både ateisten, den nyreligiøse, agnostikeren og den kristne – sat på denne jord med den samme længsel: at der er en mening, og at der er nogen, der ser os, når vi føler os alene på den her ensomme planet? spørger præsten Anders Michael Hansen.

Gennem teater, musik og andre kreative indslag spørges ind til tro. Hvad er tro? Hvad tror vi på?

Der er også besøg af tv-vært og skuespiller Dina Al-Erhayem, som vil fortælle sin troshistorie.

Da Dina Al-Erhayem begyndte som vært på DR i programmet ”Dinas Dates” – et program om mænd og magt – oplevede hun et vendepunkt i sit liv: “Jeg var ateist, men trådte ind i en kirke, foldede mine hænder og bad Jesus Kristus om at give et tegn, hvis han altså eksisterede.

At der kom et tydeligt svar tilbage og fortsat gør, er mit livs største overraskelse”, siger Dina Al-Erhayem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Ingen (lige måske bortset fra Gud) havde set det komme, at jeg som arabisk ateist fra Gilleleje skulle opdage, at troen kan forvandle den, som banker på”.