Bibelen slår morgenkaffen!

– Morgenkaffen giver et hurtigt men kun midlertidig kick. Bibelen derimod giver visdom, fred i hjertet og håb for fremtiden, fastslår bibelselskabet The American Bible Society.

Jo mere man studerer sin bibel, jo mere afhængig bliver man af den i det daglige.

Det er konklusionen på en undersøgelse foretaget af American Bible Society. Her svarer 61 % af de troende voksne amerikanere, at bibellæsning er vigtigere for dem end alle andre morgenritualer.
Blandt amerikanerne generelt siger 37% af de adspurgte, at kaffen er det vigtigste blandt morgenritualerne, mens 28% nævner søde sager. De sociale medier foretrækkes af 19 procent, mens 16% nævner Bibelen, oplyser Barna Group, som har foretaget undersøgelsen.

Bibelen gir varig effekt

American Bible Society’s president, Roy Peterson, forklarer, at for dem, der kalder Bibelen ”dagens vigtigste kickstarter”, vil Bibelen være en kilde til energi og visdom for hele dagen:

– Mange amerikanere er med rette klar over, at kaffe giver et dejligt midlertidigt skud af energi. Men Bibelens budskab giver håb og fred, som varer ved, siger Peterson. Han tilføjer: ”Bibelen giver os århundreders visdom til hjælp mod denne dags frygt, udfordringer og kampe.”

Fred og håb

Undersøgelsen viser også, at Bibelen – mere end noget andet på listen over morgenritualer – giver fred og håb for fremtiden.

– Det amerikanske bibelselskab har fået et overblik over, hvordan amerikanerne lever med Bibelen. Vi kan nu bedre se sammenhængen mellem, hvordan folk bruger Bibelen, og hvordan den præger deres liv. Vi har fundet, at jo mere engageret en mennesker er med deres bibel, jo mere håb og fred har de.

Samtidig er de også bevidste om, at de har et stort behov for at have Bibelen, siger Roy Peterson.