Cambodja-missionær fylder 50

Den 14. juni fylder Luthersk Missions udsendte i Cambodja, Lisbeth Reuss-Schmidt, 50 år.

Lisbeth, som er født i Tønder og opvokset i Skjern, har taget sin sygeplejerskeuddannelse i Aarhus. Hun var i knap 10 år sygeplejerske på Regionshospitalet i Randers.

Hun har løbende efteruddannet sig med en master i sygepleje fra Deakin Universitet i Australien og en diplomuddannelse i offentlig forvaltning. I 2016 blev hun udsendt fra sin menighed, Aroskirken i Aarhus, til at arbejde for LM i Cambodja.

Lisbeth Reuss-Schmidt bor i Phnom Penh, hvor hun har udført administrative og repræsentative opgaver for Luthersk Mission. Hun har også haft sundhedsfaglige opgaver, blandt andet i forbindelse med diakonalt arbejdet i Fjendeskoven i det nordlige Cambodja. Samtidig har hun været med til at modtage de nye volontører, som hvert år ankommer til Cambodja udsendt af LM.

Lisbeth Reuss-Schmidt har netop været på orlov i Danmark, hvor hun også har fejret lidt fødselsdag på forskud, inden turen igen går ”hjem” til Phnom Penh, skriver Luthersk Mission.