Historieløst og hensynsløst Classic Race

Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Aarhus c

At køre ræs på villaveje har altid været noget, man forbandt med ungdommelige knallertkørere på borede knallerter, og det plejer de at vokse fra.

Men at arrangere Classic Race rundt om Mindeparken, som i forvejen er rammen om et mindesmærke for 4140 faldne sønderjyder, afslører en historieløshed, som ikke er byen værdig.

Og at lade det foregå på villaveje til stor gene for beboerne, er så hensynsløst, at det er forståeligt, det resulterede i en retssag.

Classic Race skal forestille at være en familiebegivenhed, og overskuddet går til børns trafiksikkerhed. Men hvem siger, der er mest brug for at hjælpe børn i trafikken?

Hvorfor hjælper man ikke de 122.000 børn i familier med alkoholproblemer? Er det, fordi det hverken er overskuddet eller en tur i en Porsche, de har brug for? Eller er der rmåske mere prestige i penge og Porsche?

Mindeparken er ikke en hvilken som helst park, der kan bruges til hvad som helst. Den er og bliver rammen om et mindesmærke, og det skal til enhver tid respekteres af alle.

Det burde byrådet, som har ansvaret for Mindeparken, først og fremmest have taget hensyn til i stedet for til byens motormatadorer med de økonomiske hestekræfter.


Artiklen fortsætter efter annoncen: