Paven: ’Abort er racehygiejne med hvide handsker!’

I stedet for at fravælge ufødte af frygt for sygdom eller misdannelser bør familier ”acceptere de børn, Gud giver dem”, sagde Pave Frans i en tale til italienske familieforeninger.

Paven sammenlignede i sin tale abort med nazisternes Holocaust. Han kaldte abort ”drab på børn” og sagde, at det er en usund ”smid væk-kultur”, når forældre vælger ufødte børn fra på grund af mistanke om misdannelser eller alvorlige sygdomme.

– Jeg siger det med smerte. I det sidste århundrede blev hele verden skandaliseret af det, nazisterne gjorde for at sikre racens renhed. I dag gør vi det samme – med hvide handsker på, sagde den katolske kirkes øverste biskop.

Kirken ønsker dog samtidig at vise barmhjertighed overfor kvinderne. I 2016 gjorde paven det således muligt for de katolske præster at give syndsforladelse til kvinder, der har fået foretaget en abort.