En helt særlig bibelcamping fejrer 5 års jubilæum

Alle er velkomne på ”Haderup Bibelcamping – med hjerte, mund og hænder”, men det foregår på målgruppens præmisser.

Målgruppen er mennesker med et udviklingshandicap, og de sætter pris på at have deres helt egen bibelcamping, fortæller tovholder Hanne Pedersen.

Fra søndag den 29. juli til torsdag den 2. august slår Haderup Bibelcamping igen teltdøren op til en bibelcamping, hvor mennesker med et udviklingshandicap er målgruppen. Konceptet der fejrer fem års jubilæum, blev taget godt imod fra første færd, fortæller konsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS), Hanne Pedersen, som er tovholder.

”Jeg får så mange positive tilbagemeldinger fra folk, der oplever, at ”Med hjerte, mund og hænder” lige er noget for dem,” siger hun.

En forælder til et barn med udviklingshæmning sagde:

”Vi vidste ikke, hvad vi skulle svare, da kommunen spurgte os, om der var noget, vi ønskede. Nu ved vi, at det var det her!”

Det var Hanne Pedersens egen datter, Rebekka, der har et udviklingshandicap og i dag er 26 år, som i første omgang fik sin familie på Haderup Bibelcamping (den for de ”normale”).

”Vi kom som familie på Haderup Bibelcamping, fordi forholdene her er trygge og overskuelige. Her kom flere familier, som havde børn med særlige behov, og vi var mange der så det som et svar på bøn, da campingpladsen tilbød at lægge rammer til endnu en bibelcamping,” fortæller Hanne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Med hjerte, mund og hænder” er for mange familier blevet et pusterum i en presset hverdag – en mulighed for at få fyldt på åndeligt og socialt, fortæller hun.

”Haderup Bibelcamping samler 100-150 til aftenmøderne og befolkes både af familier og bofællesskaber, der har taget pårørende med.

”Vi lægger vægt på en visuel forkyndelse og campingens workshops og aktiviteter er fyldt med kreative indslag, der aktiverer alle sanser. Endelig sørger vi for overskuelighed og genkendelighed, understreger Hanne Pedersen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Haderup Bibelcamping – med hjerte, mund og hænder arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, Indre Mission og Kristelig Handicapforening.
Christina Brorson/Henri.