Folkemord på Nigerias kristne

Den anglikanske kirkes leder, Justin Welby, har bedt Storbritannien beskytte Nigerias kristne. Han mødte Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, i London i april 2018.

Nigeria er blevet et af de farligste lande for kristne. Netop nu foregår der et ”rent folkemord”, vurderer kirkeledere.

For kun to år siden omtalte Obama-regeringen Islamisk Stats overgreb mod Iraks kristne som folkemord. Nu bør vi have fokus på Nigerias kristne, skriver The Christian Post.

Det nordlige Nigeria er overvejende muslimsk, mens de kristne især bor i de østlige og sydlige dele af landet. Nigerias ”Midter-bælte” er blandet både mht. religion og etnicitet. Især i det nordlige er det farligt at være kristen, og Åbne Døre har advaret om, at der sker en ”religiøs udrensning”, som skal fjerne kristendommen fra dette område.

Både den islamistiske gruppe Boko Haram og muslimske fulanihyrder har de senere år dræbt tusinder af kristne.

Sidst i juni skrev flere kristne ledere i et åbent brev, at ”over 6.000 personer – overvejende børn, kvinder og ældre – er blevet lemlæstede og dræbt under fulani-hyrdernes natlige razziaer”.

Kirkelederne skriver også om unge muslimske mænds gentagne kidnapninger af mindreårige skolepiger. Disse piger ”bliver tvunget til at konvertere til islam og derpå gift uden deres forældres samtykke”. Der er tale om ”rent folkemord”, skriver kirkelederne og opfordrer Nigerias regering til at ”stoppe den meningsløse blodsudgydelse… og undgå det totale anarki, hvor folk tvinges til at forsvare sig selv”.

Den anglikanske ærkebiskop Justin Welby opfordrer Storbritannien til at gribe ind til fordel for Nigerias kristne. Han peger på, at klimaforandringer og fattigdom kan være nogle af årsagerne til konflikten.