Pew-rapport: Kristne oplever overgreb i 144 lande

Religiøs fjendtlighed øges verden over dels pga regeringsstøttede restriktioner dels pga ikke-statslige overgreb mod troende.

Det skriver analyseinstituttet Pew i sin 9. undersøgelse af religiøs restriktion i verden. I 2016 undersøgte Pew situationen i 198 lande og fastslog, at der var sket en generel forværring siden 2015.

Både regeringsindgreb mod (nogle) trossamfund og terrorgruppers vold mod religiøse minoriteter er voksende og tyder på øget fjendtlighed.

– Mere end en fjerdedel (28%) af landene havde et højt eller meget højt niveau af regerings-restriktioner mod religion i 2016. Det er en stigning på 25% fra året før. Det er også det højeste antal af lande i denne kategori siden 2013, fastslår rapporten.

På en skala fra 1 til 10, som vurderer 20 tegn på regeringsovergreb, scorede disse lande mindst 4,5 i restriktioner. Det kan være alt fra forbud mod evangelisering til direkte fysiske angreb på trossamfund.

Det asiatiske land Laos scorer ”meget højt” på grund af en ny politik, som giver regeringen ret til at stoppe enhver religiøs udfoldelse, som menes at kunne true landets skik og brug eller love.

De ikke-statslige overgreb var uændret i perioden med 27%. Her vurderer Pew også ud fra en 10 point skala, som måler alt fra spændinger til direkte religions-relateret terror.

Selv om undersøgelsen dækker religion generelt, sker der flest overgreb mod kristne og muslimer. I 144 lande oplevede kristne således både ikke-statslige og regeringsstyrede overgreb i 2016.


Artiklen fortsætter efter annoncen: