Præst løsladt fra tyrkisk fængsel

Pastor Andrew Brunson fra North Carolina er nu overført til husarrest.

Tyrkiet tilbageholdt pastor Brunson i håb om at få ham udvekslet med oppositionslederen Fethullah Gülen.

En tyrkisk domstol fastslog onsdag, at den amerikanske pastor Andrew Brunson skulle løslades fra fængslet og overføres til husarrest. Han har været fængslet i 21 måneder.

Det skriver Christian Post.
Ifølge det regeringstro medie Daily Sabah var det en domstol i det vestlige Izmir, som beordrede Brunson løsladt. Han kunne vende tilbage til sit hjem i Izmir på betingelse af, at han hverken forlader huset eller landet.

På nyhederne kunne man angiveligt se Brunson forlade fængslet og blive kørt bort af politiet.
En tyrkisk domstol havde ellers afgjort, at Brunson skulle blive i fængslet indtil sin tredje høring i september.

Ifølge Daily Sabah kom beslutningen om husarrest efter en appel fra Brunson og hans advokat, på baggrund af Brunsons dårlige helbred.

Brunsons familie og amerikanske embedsmænd, som har besøgt ham i fængslet, havde udtrykt bekymring, fordi han havde tabt sig over 22 kg og led af angst og depression.

The American Center for Law and Justice, som har repræsenteret familien, offentliggjorde den gode nyhed onsdag morgen amerikansk tid. Det skete kun en dag efter at Brunsons datter havde holdt en gribende tale på det nyoprettede amerikanske kontor for trosfrihed.

Hjælp fra Trumps rådgiver

ACLJs chefrådgiver, Jay Sekulow, som også er advokat for Trump, kalder husarresten et vigtigt første skridt mod det, han mener vil ende med en egentlig frigivelse af Brunson, så denne kan vende tilbage til sin familie i USA.

”Præsidenten har spillet en afgørende rolle i at sikre frihed for pastor Brunson. Vi har arbejdet tæt sammen med præsidenten i denne sag og er taknemlige for hans indsats. Vi glæder os til den ultimative frisættelse af pastor Brunson, udtalte Jay Sekulov.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Både Trump, vicepræsident Mike Pence og andre topledere i USA har krævet Brunson frigivet. Også 66 senatorer har underskrevet et krav om løsladelse.

Den nu 50-årige Brunson havde ledet en protestantisk kirke i Izmir i over 23 år, før han blev arresteret i oktober 2016.Han blev anklaget for at have kontakt med kurdiske militser og en muslimsk gruppe, der sættes i forbindelse med kupforsøget mod Tyrkiets regering i juli 2016.