Det Hvide Hus afviser tyrkisk forslag i Brunson-sagen

– Vi betaler ikke for frigivelsen af en uskyldig mand, siger Trump om pastor Brunson.

Den tyrkiske regering har tilbudt at løslade pastor Andrew Brunson, hvis USA til gengæld dropper undersøgelser af korruptionsskandalen i forbindelse med den tyrkiske bank, Halkbank. Det har USA afvist.

Halkbank-sagen involverer hvidvaskning af penge, en tyrkisk-iransk guldhandler og konspiration mod USAs sanktioner mod Iran.

Trump-regeringen har angiveligt sagt, at man hverken vil diskutere Halkbank-situationen eller andre sager, før den 50-årige Brunson er løsladt. Præsten er nu sat i husarrest men beskyldes angiveligt stadig for at have haft kontakt med en kurdisk millits og en islamisk gruppe, der sættes i forbindelse med kuppet mod Erdogan i 2016.

”En ægte NATO-allieret ville aldrig have arresteret Brunson,” fastslår Det hvide Hus. Donald Trump har også tweetet, at USA ikke vil betale noget som helst for frigivelsen af Brunson.

”Tyrkiet har udnyttet USA i årevis. Nu tilbageholder de vores dejlige, kristne præst, som jeg nu må bede repæsentere vort land som et stærkt, patriotisk gidsel. Vi betaler intet for frigivelsen af en uskyldig mand, men vi vil skære ned, når det gælder Tyrkiet,” hed det i præsidentens tweet.