Humanitær koordinator ansat i ADRA

Shakar Arbab (42) er blevet ansat i en stilling som humanitær koordinator med ansvar for ADRA Danmarks humanitære projekter i Sudan og Sydsudan.

Shakar Arbab har blandt andet en MA i International Relations fra University of Peshawar og en MSc i Development & Globalization fra University of London.

Han kommer til ADRA Danmark med 12 års erfaring fra humanitært arbejde i organisationer som Catholic Relief Service, Oxfam GB, Red Barnet og Røde Kors.

”Jeg kommer med erfaring fra Pakistan, Afghanistan og Bangladesh og ser nu frem til at kunne være med til at hjælpe de mennesker, som ADRA arbejder sammen med i Sydsudan og Sudan,” siger Shakar.

Det farligste land

Sydsudan er ifølge rapporten Aid Worker Security Report for tredje år i træk det farligste land for nødhjælpsarbejdere.

”Humanitært arbejde er præget af store udfordringer. Det er helt sikkert også tilfældet i Sydsudan, hvor vi arbejder med mennesker, som er hårdt ramt af både uro og klimaforandringer. Med den rette tilgang er jeg sikker på, at vi kan gøre en forskel,” siger Shakar Arbab, der opvokset i Pakistan.

”På grund af min opvækst i et fattigt udviklingsland, har jeg altid både personligt og professionelt været drevet af at hjælpe mennesker i nød. Derfor er jeg også meget glad for at kunne være med til at gøre mit for ADRA Danmarks arbejde for en verden, hvor alle mennesker har lige ret, mulighed og håb for fremtiden,” siger Shakar.