Kina: Myndigheder skriver socialistiske slogans på kirke

De kristne i Shanghai føler sig både oprørte og hjælpeløse, efter at myndighederne skrev ”socialistiske kerneværdier” på en kirkebygning.

Det skriver ChinaAid, som holder øje med den voksende undertrykkelse af trosfriheden i Kina. Budskabet ”Socialism’s Core Values”, som blev skrevet på en bygning tilhørende Xuanqiao Jesus Church, får de forbipasserende til at tro, at bygningen er et offentligt kontor.

Tirsdag blev adskillige kirker i Hebi, Henan og Luoyang tvunget til at fjerne deres kristne kors og erstatte dem med det nationale flag. Tidligere har alle kirkerne i Xinyu County i Jiangxi fået ordre om at have billeder af præsident Xi Jinping og plakater med socialistiske værdier samt bruge det kinesiske flag.

I flere år har regeringen undertrykt kirkerne ved at nedrive flere af dem og fjerne kors fra bygningerne. Nu er det blevet forbudt for børn at deltage i kristne gudstjenester. I Xinyu County fortæller myndighederne de troende, at de dårligst lønnede vil miste deres velfærdsydelser, hvis børnene går i kirke.

Overgrebene mod kirkerne er en del af regeringens plan om ”kineficering”, altså indførelse af en religion med kinesiske karateristika.