Kristen film redder ægteskaber

– Man forlader aldrig sin partner. Især ikke midt i en brand, lyder et af citaterne fra filmen Fireproof.

Hovedrollen spilles af Kirk Cameron, som for nylig har talt om, hvorfor filmen stadig har så stor indflydelse.

”Ingen ønsker at mislykkes, når det gælder ægteskab og familieliv. Hvis tingene er i orden derhejmme, er de også i orden i livet generelt. Jeg tror, Fireproof taler til denne kerneværdi, som Gud har nedlagt i os,” udtalte Cameron i et interview med PureFlix.com.

En fremmed mand kom en dag hen til Cameron i kirken for nylig for at fortælle, hvor meget Fireproof havde betydet for hans ægteskab.

“Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, men jeg ved, at Gud prøver at få mig i tale,” sagde den fremmede til Cameron. Ifølge skuespilleren er filmens budskab: ”Du har kald til at være Kristus for din kone, ofre dig for din brud og elske og lede dine børn for Guds riges skyld.”

Cameron, der selv blev gift som 20-årig, har nu været gift i 27 år og har seks børn. Han holder ofte foredrag om ægteskab og samliv og kan trække på sine egne erfaringer.

– Jeg er så glad for de forældre, jeg havde, for dem, der holdt mig oppe, når jeg kæmpede, og holdt mig nede, når jeg gik af sporet – og for en Gud, som elskede mig nok til at gribe mig og sætte mig på en højere vej, forklarer Kirk Cameron.