78 børn frigivet men lærere fra kristen skole er stadig gidsler

Sidste søndag blev 78 elever og tre lærere kidnappet fra en presbyteriansk skole ved Bemenda i Cameroun. Eleverne er nu frigivet, men lærerne holdes som gidsler i en kamp om anvendelsen af engelsk i regionen.

En præst, som har ledet forhandlinger med bortførerne, siger til Reuters, at terrorgruppen ”The Amba Boys” vil lukke skolen for at forhindre brugen af engelsk i regionen. Navnet Amba hentyder til staten ”Ambazonia”, som seperatister prøver at oprette i de nordvestlige og sydvestlige dele af Cameroun.

I det seneste år har hundreder mistet livet i Camerouns engelsksprogede områder, hvor der har været voldelige sammenstød mellem bevæbnede seperatister og militæret. Oprørerne hævder, at den engelsk-talende minoritet er uønsket af den fransk-talende regering.