Etiopien-missionær død efter kortere tids sygdom

Luthersk Mission har mistet en af sine missionærer i Etiopien gennem 20 år. Elisa Riis døde natten til søndag på Arresødal Hospice i Frederiksværk kun 54 år gammel.

Elisa Riis arbejdede som jordemoder i Jinka i det sydvestlige Etiopien, hvor hun var ansat i et projekt til reduktion af dødeligheden blandt gravide og fødende kvinder.

Hun kom hjem til Danmark i slutningen af juni for at blive undersøgt og komme i behandling. Men sygdommen viste sig desværre at være uhelbredelig.

Elisa Riis blev udsendt som missionær første gang i 1998 til sundhedsarbejde i Etiopien. Fra 1989-93 havde hun arbejdet som sygeplejerske på Hillerød Sygehus. I 2009 tog hun en masteruddannelse i international sundhed.

Gennem arbejdet i Etiopien har Elisa Riis været med til at undervise det lokale sundhedspersonale omkring graviditet og fødsler og har også på denne måde reddet liv for mange kvinder og børn.
Begravelsen foregår den 7. november kl. 11 fra Hillerød Kirke. Familien oplyser, at det var Elisas ønske, at der i stedet for blomster bliver sendt penge til Luthersk Missions internationale arbejde.