Kirsten og Per mødte Israels præsident og premierminister

Kirsten og Per Nielsen har i mange år arbejdet med radio og tv fra deres base på Amagerbrogade i København. Her er de fotograferet til mediekonferencen i Jerusalem.

Danske Kirsten og Per Nielsen fra UCB Media på Amager blev inviteret med hjem i Israels præsident Rivlins have. De mødte også premierminister Benjamin Netanyahu og USAs ambassadør.

For anden gang indbød den israelske regering til en fire dages konference for kristne medier. Journalister, redaktører og broadcastere fra radio, tv, aviser m.m. mødtes i Jerusalem. Fra Danmark var UCB Media inviteret. UCB sender radio og tv på web og satellit, og desuden på FM i København på 103.4 mHz. De udgiver også andagtshæftet ”Et Ord til Dagen” i flere lande.

De danske ledere, Kirsten og Per Nielsen, deltog i Christian Media Summit 2018 sammen med 180 kristne mediefolk fra 40 lande. De fik lov at mødes med den absolutte top af det politiske liv i Israel.

Fortæl sandheden!

Benjamin Nethanjahu indledte konferencen med en klar opfordring til de mange journalister: Fortæl sandheden!

“Mine kære venner – det siger jeg normalt ikke til journalister, redaktører og broadcastere, –men jeg vil hermed anerkende jeres arbejde, og jeg ønsker jer velkommen til Jerusalem, den evige, forenede hovedstad i Israel,” begyndte statsministeren sin tale til de kristne mediefolk.

Jerusalem er jødernes

Han understregede vigtigheden af, at den amerikanske ambassade er blevet flyttet til Jerusalem.
“Præsident Trump korrigerede en historisk fejl. Idéen om at vi ikke har noget med Jerusalem at gøre, er en utrolig fejl,” sagde Benjamin Nethanjahu.

Han henviste til FN og UNESCO, som har ”vedtaget” at jøderne ikke har nogen tilknytning til Jerusalem – til trods for at jødernes historie gennem 3.000 år er tæt forbundet netop til Jerusalem.

“Stik en spade i jorden og se hvad du finder! Palæstinensiske genstande? Vi har netop udgravet en søjle, som er 2.000 år gammel. På den er indgraveret ”Jerusalem” præcis som vi staver det.”
Nethanjahu fortsatte: “Hvor blev det andet tempel bygget? I Nepal?
Hvor væltede Jesus vekselerernes borde? I Tibet?
Og hvor byggede Salomon det første tempel? Akkurat her!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kirsten Nielsen i samtale med Israels præsident Rivlin til mediekonferencen i Jerusalem.
Ingen har lidt som vi

– Så dette forsøg på at forvrænge og forfalske historien om Jerusalem og om vores tilknytning til dette land er en forfærdelig uret mod det jødiske folk.

De har haft flere trængsler end noget andet folk. Vi har gennemlevet de største katastrofer – fra ødelæggelsen af det andet tempel til holocaust.

Vi har lidt, som intet andet folk har lidt, men vi tabte aldrig Zion af syne. Zions bjerg ligger lige her, og vi ville rejse tilbage til Jerusalem, til Judæa og Samaria.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dette er vores land, vi er kommet tilbage til det, og vi bliver her altid!” proklamerede Nethanjahu.

Navnet jøde fra ’Judæa’

Han mindede også pressefolkene om, hvor navnet jøde kommer fra. Fra Judæa, et af de områder hvor en del er under palæstinensisk kontrol.

“De som forfalsker gammel historie, forfalsker også nyere historie. Og når det drejer sig om at arbejde for fred, så ville Israel have fred fra første dag.” sagde statsministeren og tilføjede:

“Vi kender krigens lidelser.
Jeg kender krigens lidelser.
Vi har mistet vore kære. Vi har været i konstant kamp fra dag ét.
Der er intet land, som vil have fred, beder om fred, længes efter fred mere end det jødiske folk i Israel. Og det er vigtigt, at sige dette ved enhver lejlighed.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Pressemøde

Derefter holdt Nethanjahu pressemøde, hvor journalisterne kunne spørge løs.
Normalt svarer han kun på 5-6 spørgsmål og slutter derefter, men denne aften var der frit slag for det spørgelystne publikum.

Ambassadør Friedman

Den amerikanske ambassadør i Israel, David Friedman, talte også ved den indledende samling.
Inden da havde Kirsten Nielsen fra UCB Media lejlighed til at tale med ham. Han fortalte, at han satte stor pris på Danmark. og “I kan bare ringe, hvis I har brug for gode råd om, hvordan I flytter jeres ambassade til Jerusalem,” sagde han.

“For 10 måneder siden kunne ingen officiel repræsentant fra USA sige, at Jerusalem er Israels hovedstad. Vi er kommet langt i løbet af de sidste 10 måneder.”

Jødisk citat af Jesus

David Friedman, som er jøde, citerede fra Det nye Testamente, John. 8,32 hvor Jesus siger:
‘I skal kende sandheden, og sandheden skal sætte jer jer fri.’

“I det 21. århundrede med al gennemsigtighed og åbenhed, kommer vi så nærmere sandheden? Eller kommer vi længere væk?

Nogle ændrer bare på sandheden, hvis den ikke passer med deres meninger.

Udfordringen i dag er at sprede ærlige og sandfærdige rapporter. I står alle i frontlinien med den opgave. I skal give sandheden til folk, som tørster efter sandheden,” sagde ambassadør Friedman.

“Udfordringen i dag er at sprede ærlige og sandfærdige rapporter. I skal give sandheden til folk som tørster efter sandheden,” sagde ambassadør Friedman.

Mødte præsident Rivlin

Præsident Rivlin var netop kommet tilbage fra sit besøg i Danmark, hvor han besøgte både kirken i Gilleleje og den nyistandsatte synagoge i København.

Præsident Rivlin inviterede de mange kristne mediefolk hjem til præsidentens residens.
Han takkede for, at de var kommet til Jerusalem:

“70 år efter at landet blev grundlagt, er Israel en moderne stat inspireret af gammel historie.
Præcis her i Jerusalem ligger teknologiselskaberne, som gør verden til et bedre sted, på de fundamenter, hvor de bibelske beretninger fandt sted.

Ezekiels ord, om at Israel skal have fremgang og blomstre, bliver til virkelighed,” sagde præsident Rivlin.

Inden den fornemme frokost sluttede Rivlin med en opfordring: “Kom snart tilbage til Jerusalem!”