100 kristne arresteret – mindst tre tortureret

Næsten 100 ledere og studerende fra en kirke i Chengdu blev arresteret den 9. december. Tre af dem meldes udsat for tortur.

Menneskeretsgruppen ChinaAid oplyser, at en af de anholdte fra Early Rain Covenant Church var pastor Wang Yi og hans hustru, Jiang Rong. Et ægtepar blev tvunget til at efterlade deres barn alene hjemme, da de blev arresteret. Og en kirkeældste ved navn Qin Defu blev tvunget til at ligge ned, mens sikkerhedsstyrkerne inspicerede hans hus.

I et bedebrev fra kirken beskrives det, hvordan tre af de kristne, som nu er frigivet, blev tortureret af politiet. De blev bundet på hænder og fødder, slået og sparket. En fortæller, at han hverken fik mad eller drikke i 24 timer. Han blev tvunget til at holde sig vågen, mens han sad bundet fast til stolen hele natten.

Kommunistpartiet har ikke givet nogen forklaring på, hvorfor de pludselig omringede kirken med deres køretøjer og derpå brød ind under søndagsgudstjenesten og arresterede folk. Eftersøgningen efter kirkens folk var stadig i gang om tirsdagen, hvor politiet arresterede flere, som var gået under jorden.