Skilsmisseforældre skal tage obligatorisk kursus

Fra 1. april næste år skal alle forældre, der søger om skilsmisse, tage et obligatorisk digitalt kursus, ”Samarbejde efter skilsmisse”. Hvis de ikke tager kurset, kan de ikke blive skilt, skriver Politiken.

Hensigten er bl.a. at få forældrene til at tænke over, hvordan en skilsmisse ser ud fra et barns perspektiv, og hvordan man kommunikerer med sin tidligere partner.

Det digitale forløb er en del af den skilsmisseaftale, som et enigt Folketing indgik i marts. Den indebærer bl.a., at forældre fremover ikke længere kan blive skilt med det samme, men skal igennem en ”reflektionsperiode” på tre måneder.

– Næsten alle kender en skilsmisse, som er kørt af sporet. Hvor forældrene ikke taler sammen eller taler dårligt sammen, og det går ud over barnets trivsel og er en risikofaktor i forhold til, om et barn klarer sig godt, siger børne- og socialminister Mai Mercado (K).
Ministeren tilføjer, at hun ”gerne vil omfavne, hvis nogen tænker sig om i reflektionsperioden og ikke bliver skilt”.