Danmarks Indsamling gav 71 mio.

(Læsetid: 1 minutter)

Godt 79 mio. kroner lykkedes det DR at skrabe sammen ved dette års udgave af Danmarks Indsamlingen.

Pengene går til en række nødhjælpsorganisationer, som skaber muligheder for piger i nogle af verdens mest udsatte områder.

Indsamlingen er foregået ude i landet og på DR’s kanaler hele ugen. Lytterne på radiokanalen P3 har for eksempel bidraget med 6.789.365 kroner til indsamlingen.

Lørdag kulminerede årets indsamling i et tv-program på DR1, direkte fra Musikkens Hus i Aalborg.

Talsperson for Danmarks Indsamling, Anna Rørbæk, er meget tilfreds med resultatet. Det fortæller hun til DR få minutter efter, at resultatet er offentliggjort.

– Vi er meget taknemmelige over danskernes opbakning. Vores mål var at samle flest mulige penge ind til verdens udsatte piger. At skabe et engagement i den danske befolkning og opmærksomhed omkring et vigtigt tema, siger hun.

I 2018 samlede danskerne 79 millioner kroner ind ved Danmarks Indsamling. Årets resultat ligger således omkring 8 millioner kroner under resultatet fra sidste år.

Hvad tænker du om, at beløbet er lidt mindre end sidste år?

– Det er rigtigt, at det er lidt mindre, men vi har mærket et imponerende og hidtil uset engagement i måneden op til. Også på aftenen, hvor flere end 300.000 danskere har doneret til udsatte piger i løbet af showet, siger Anna Rørbæk.

Læs også