Danmarks Indsamling gav 71 mio.

Godt 79 mio. kroner lykkedes det DR at skrabe sammen ved dette års udgave af Danmarks Indsamlingen.

Pengene går til en række nødhjælpsorganisationer, som skaber muligheder for piger i nogle af verdens mest udsatte områder.

Indsamlingen er foregået ude i landet og på DR’s kanaler hele ugen. Lytterne på radiokanalen P3 har for eksempel bidraget med 6.789.365 kroner til indsamlingen.

Lørdag kulminerede årets indsamling i et tv-program på DR1, direkte fra Musikkens Hus i Aalborg.

Talsperson for Danmarks Indsamling, Anna Rørbæk, er meget tilfreds med resultatet. Det fortæller hun til DR få minutter efter, at resultatet er offentliggjort.

– Vi er meget taknemmelige over danskernes opbakning. Vores mål var at samle flest mulige penge ind til verdens udsatte piger. At skabe et engagement i den danske befolkning og opmærksomhed omkring et vigtigt tema, siger hun.

I 2018 samlede danskerne 79 millioner kroner ind ved Danmarks Indsamling. Årets resultat ligger således omkring 8 millioner kroner under resultatet fra sidste år.

Hvad tænker du om, at beløbet er lidt mindre end sidste år?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er rigtigt, at det er lidt mindre, men vi har mærket et imponerende og hidtil uset engagement i måneden op til. Også på aftenen, hvor flere end 300.000 danskere har doneret til udsatte piger i løbet af showet, siger Anna Rørbæk.