Hvornår kommer Gog-krigen?

Uffe Nissen
Chr. Lehns Vænge 19
5270 Odense N.

”Gog-krigen kan komme i morgen!” mener den messianske pastor Claude Ezagouri i sin artikel om Ezekiel kap. 38 og 39 i forrige nr. Den har som helhed Bibelens storslåede syn på Israel i fortid, nutid og fremtid og er velgørende læsning i en tid, hvor mange teologer læser Bøgernes Bog uden Helligåndens vejledning, fordi de har skippet Israel som Guds redskab til hele verdens frelse i Kristus.

Men med hensyn til tidspunktet for denne forfærdelige krig mener jeg, Ezagouris forståelse ligger udenfor profetiens tidsmæssige perspektiv. Det fremgår helt klart, at Gogs angreb finder sted ”mod et folk, der lever roligt og trygt, og som allesammen bor uden bymure med port og slå.”

Dette er jo mildt sagt ikke tilfældet i dag, hvor Israel siden sin genfødsel i 1948 er blevet påtvunget 5 krige, som det alle har vundet med et udvidet territorium som resultat. Næsten halvdelen af Israels nationalprodukt opsluges af forsvarets landstyrker, luftvåben, søværn og interne sikkerhedstyrker. Tjenestetiden er 3 år for mænd over 18 år og derefter i reserven, frivillige kvinder 3 år. Israel er i dag rustet til tænderne mod de hvislende klapperslanger, der omgiver det til alle sider og altid lurer på at hugge til.

Ikke mindre end 3 gange gentages ordene om, at Gog angriber et folk, der bor roligt og trygt:

”Når lang tid er gået, skal du mønstres. Når årene er omme, skal du rykke frem imod det land, som er genrejst efter sværdet, og hvis indbyggere er blevet samlet fra mange folkeslag på Israels bjerge, som længe havde ligget øde hen. De blev hentet hjem fra folkene og bor nu alle trygt.” (38:8)

”Den dag får du noget i tankerne, du vil planlægge ondt og tænke: ”Jeg vil drage op imod et åbent land og rykke frem mod et folk, der lever roligt og trygt, og som alle sammen bor uden bymure med port og slå.” (38:11-12)

”Den dag mit folk Israel bor trygt, bryder du op og rykker ud fra dit land i det yderste nord, du og de mange folkeslag, som er sammen med dig, alle til hest, en stor skare, en vældig hær.” (38:14-15)


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Deres skændsel og al den troløshed, de viste mig, skal de glemme, når de igen bor trygt i deres eget land, og ingen jager dem bort.” (39:26)

Jeg vil her henvise til den norske bibellærer Oskar Edin Inder-gaard, som i en artikel tager Gog-krigen og slaget på Harmageddon-sletten op til grundig analyse.

Den er for lang at citere her, men jeg vil opfordre enhver bibeltro læser til at hente den i PDF fra mig på adressen uffenissen1934@gmail.com


Artiklen fortsætter efter annoncen: