Irland vil forbyde varer fra Israel – men Ryanair vil udvide

Irlands underhus godkendte forrige torsdag ”Occupied Territories Bill”, som skal forbyde salg af produkter fra Israels Golan-højder, Vestbredden og Østjerusalem.

Ifølge CBN News vedtog parlamentets underhus den nye lov med 75 stemmer for og 45 imod.

Ophavsmanden er Frances Black, som fejrede sejren med at tweete: “En overvældende majoritet har stemt for Occupied Territories Bill 2018 og forbud mod ulovlige #SettlementGoods! Ireland vil altid stå for international lov + menneskerettigheder og vi er et skridt nærmere til at skrive historie. Fremad.”

I Israel er man oprørt over lovgivningen. ”…det tyder på hykleri og antisemtiseme,” udtalte statsminister Netanyahu, som krævede et møde med Irlands ambassadør om fredagen.

Mens Irland diskuterer muligheden for at blive det første EU-land til at forbyde import fra de jødiske samfund i Judæa og Samaria, har det irske flyselskab Ryanair erklæret, at man håber at kunne få flere rejser til landet.

Israel er ”en af de mest forfriskende destinationer,” udtalte Ryanairs CEO Michael O’Leary. ”Vi kan bringe flere millioner til Israel; vi vil vokse så hurtigt, som myndighederne vil tillade os,” tilføjer Michael O’Leary ifølge World Israel News.