”Åndsfriheden er truet i Danmark”

Også menneskets værdi og psykisk sundhed var i fokus under et KD-møde i Sønderborg.

Marianne Karlsmose skriver på Facebook: ”Gæst hos Mikkel i TV Syds program: Tal med en 10-årig. Jeg skulle forklare 2 forskellige ord og så snakke med Mikkel om dem. Hyggeligt. Ordene er hemmelige til programmerne vises under valgkampen. Super initiativ af TV Syd.Lad os se verden mere fra børnenes perspektiv”.

To engagerede kvinder fra KristenDemokraterne talte i Multikulturhuset i Sønderborg tirsdag aften om åndsfrihed, sundhed, skole- og integrationsspolitik med udgangspunkt i menneskets værdi.

KDs næstformand, Isabella Arendt, talte om åndsfrihed, mens partiets spidskandidat i Sydjylland, Marianne Karlsmose tog sig af sundhedsområdet.

Åndsfriheden

”Åndsfriheden er truet i Danmark” var overskriften på næstformandes tale. Hun fastslog blandt andet:

”Vi har i de seneste år talt meget om ytringsfrihed, men det er ikke nok. Ytringsfriheden giver os ret til at tale – åndsfriheden tvinger os til at lytte. Jeg savner dialog i Danmark! Vi lever i en tid, hvor forbud virker til at være politikernes eneste svar, når de møder ting, værdier eller mennesker, som de ikke forstår. I stedet for at lytte til hinanden og prøve at tale sammen, så forbyder vi burka og sender kristne præster på opdragelsesskole fra staten. Det er ikke et demokrati værdigt. Frem for bare at forbyde, vil jeg hellere et politisk system, hvor vi faktisk taler med hinanden.”

“Jeg føler mig så sikker på de danske, kristne værdier, at jeg gerne tager den åbne dialog med mennesker, som mener noget andet. Frem for bare at gemme mig kujonagtigt bag et forbud,” sagde Isabella Arendt.

’Vi har hårdt brug for de kristne værdier’

Marianne Karlsmose talte om sundhedspolitik og ulighed for psykiatriske patienter, og sagde blandt andet:

”Netop her i Sønderborg er der grund til at sige til hinanden: ”Kæmp for alt hvad du har kært, dø om så det gælder, da er livet ej så svært, døden ikke heller. I KD slås vi for de kristne værdier, fordi det danske samfund har så hårdt brug for dem i en tid, hvor jagten på det perfekte knækker mange mennesker. Hvis kun det perfekte er godt nok, så er vi dømt til at mislykkes, da vi netop ikke er perfekte nogen af os. Vi har brug for at styrke familierne og forebygge psykiske lidelser.”

– Ytringsfriheden giver os ret til at tale – åndsfriheden tvinger os til at lytte, sagde Isabella Arendt.
’Et koldt hoved og et varmt hjerte’

Den efterfølgende debat handlede især om den indskrænkning i personlige frihedsrettigheder, som sker i disse år, samt om vigtigheden af at holde hovedet koldt og hjertet varmt i udlændinge- og integrationspolitikken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:KD må også slås for både friskoler og folkeskoler og lærernes muligheder for at lave varieret undervisning, der understøtter elevernes forskellige læringsstile, lød det fra deltagerne.

Der var stor optimisme i forsamlingen efter mødet i forhold til KD’s chancer ved folketingsvalget. Der er mulighed for, at KD kan komme i folketinget ved et kredsmandat i Vestjylland. Det vil give yderligere 1-2 tillægsmandater, uanset om KD kommer over spærregrænsen, vurderer Marianne Karlsmose.