Mange ønsker at tale om troen

Folk vil gerne snakke om tro – men de har måske meget at lære, før de kan tage stilling, lyder konklusionen i en ny Barna-undersøgelse. (modelfoto)

Hvis kristne ønsker at evangelisere, skal de lytte mere og tage sig god tid til at tale med ikke-troende venner, viser en ny undersøgelse.

Undersøgelsen Reviving Evangelism blev foretaget af Barna Group blandt 1001 voksne i USA. 62 % af de adspurgte ikke-kristne erklærede, at de gerne ville tale med en praktiserende kristen ven eller et familiemedlem om tro, hvis vedkommende ville ”lytte uden at dømme dem”. Men desværre havde hver tredje af dem ikke oplevet dette hos kristne bekendte.

Halvdelen af de ikke-kristne eller ”in-aktive kristne” udtalte, at de gerne vil i dialog med kristne, som ikke ”tvinger dem til at drage en konklusion”.

Ved ikke meget om troen

Brooke Hempell fra Barna Group udtalte til The Christian Post, at “når vi finder populærkulturen stadig mere distanceret fra kristendommen, må vi regne med, at ikke-kristne har brug for meget mere tid til at fordøje og forholde sig til det, som evangeliet tilbyder.”

– Ikke alle vil være klar til at gå fra A til Z i en enkelt samtale, og hvis man presser for meget på overfor ikke-kristne kan det få dem til at afvise, forklarer Brooke Hempell.

Det er godt at lade folk drage deres egne konklusioner, selv om nogle vil gå videre efter samtalen uden at have valgt at høre Kristus til, siger Brooke Hempell. Hun fortæller, at hun selv havde brug for et ”lyttende øre” og ”mange samtaler”, før hun blev kristen.

“Ultimativt gav det mig en utrolig solid, helhjertet tro – jeg tror mere, fordi jeg tog mig tid til at kæmpe med visse ting. Vi må gå langsomt frem! Tag tid til at lære den ikke-kristnes situation at kende og opbyg tillid, så kan man diskutere. Man skal ikke bare starte med at holde foredrag, understreger Brooke Hempell.