Aglow konference i Kolding

Israel fyldte mest på Aglows landskonference i weekenden.

Tal Heroni (til højre) var indbudt som gæstetaler. Her ses hun sammen med tolken og lovsangslederen Conny Herd (tv). I midten ses Ilana Kory, som også er medarbejder i den kristne organisation Revive Israel. Hun talte også på konferencen.

Et af Aglow-bevægelsens fire ”mandater” handler om at støtte de kristne jøder i Israel. Og Israel kom til at fylde meget på Aglows landsmøde i Kolding i sidste weekend.

Hovedtaleren Tal Heroni var inviteret hertil fra den kristne messianske organisation Revive Israel, hvor hun arbejder. Organisationen ledes af Asher Intrater.

Det viste sig dog, at hun åbenbart ikke havde forberedt noget, men begyndte med at spørge sig selv og forsamlingen, hvad hun mon skulle sige noget om.

Åbenbart blev hun så inspireret af den lidt ældre Aglow-generations grå hår til at tale om at bringe generationerne sammen.

Mange fulgte da også hendes opfordring til at komme frem til platformen for at velsigne og anerkende henholdsvis den unge og den ældre generation.

En mor i Israel

Ilana Kory fik også mulighed for at komme med et kort indlæg, som gjorde stor lykke.

Ilana er ikke født i Israel, men blev som ung engageret i den messianske bevægelse af Jesus-troende jøder i USA.

Herfra immigrerede hun i 2008 til Israel for at arbejde i turistbranchen. Men kun 3 måneder efter hendes ankomst gik Israel i krig med Hamas i Gaza. Straks stoppede turiststrømmen til Israel, og Ilana mistede sit arbejde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– I efteråret ringede Abigail fra Reviwe Israel. Hun tilbød mig at komme til et job-interview.

– Alle var yngre, de fleste var under 30 år og kunne være mine børn, bemærkede Ilana, som da var tæt på de 60.

– Jeg havde en masse erfaring med administration og organisationer, men jeg havde jo ikke den kvalifikation at være ung. De tre unge stillede mange typiske job-spørgsmål, som virkede temmelig dumme på mig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En ung fyr bøjede sig fx ind over bordet og spurgte i typisk management-sprog: ”Hvor ser du dig selv om 5 år?”

”Jeg håber, jeg ikke er død,” svarede jeg.

Ilana blev så bedt af teamet om at fortælle, hvorfor hun var i Israel.

Hun fortalte derfor de unge, at hun havde fået en profeti mange år tidligere i 70’ere, at hun skulle være ”en mor i Israel”. Hun havde forestillet sig, at hun ville få en familie og bo i Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men nu var hun 67 år.

”En mor! Det er netop det, vi har brug for. Vi er et ungt team, og vi har brug for en mor,” fortalte job-teamet og ansatte hende.

Mor for et ungt team

Ilana fortalte ærligt om sine erfaringer med at være en ”mor” for det unge team.

– Nogle gange føler man sig fristet til at rulle med himmelvendte øjne. Andre gange tænker man måske, at de burde have et smæk bagi. Men ligesom en mor ser jeg dem vokse.

Så mist ikke modet, hvis du ligesom jeg føler, at du ikke har de kvalifikationer, der skal til. For på et tidspunkt flytter Gud dig over på den anden side, hvor der netop er brug for det, du er, opmuntrede Ilana Kory.

En Game Changer

Blandt dagens indlæg var også Anne fra København, som fortalte om, hvordan hun havde praktiseret Graham Cookes undervisningsmateriale i Aglow om at være en Game Changer.

Det handler om at ændre daglige situationer ved at lade Helligånden komme til.

Mange reagerede på Tal Heronis invitation til at lade generationerne velsigne hinanden.
Bønnekrig for Danmark

I sin beretning fortalte formanden Inger Porsen, at Aglow i det kommende år vil forsøge at vinde de byer tilbage, hvor der ikke længere er Aglow-grupper.

Det skal bl.a. ske gennem bønnevandringer i byer som Roskilde og Holbæk den 9. april.

Hun sagde, at Aglow i løbet af de næsten 40 år i Danmark er forandret, men bøn og evangelisation er stadig vigtigt. Det samme er forsoning mellem mand og kvinde, og mellem generationerne.

Hun roste udenrigsminister Anders Samuelsen for at tænke selvstændigt og ikke blot stemme imod Israel.

– Vores bønner bærer frugt, sagde hun og opfordrede til at gå i bønne-krig for Danmark som modspil til de 500 muslimer, som havde ligget på knæ i bøn på Christiansborg Slotsplads.

– Vi elsker muslimerne, men vi er imod deres religion, fastslog hun. – Når de proklamerer islam og Muhammed, vil vi proklamere Jesu herredømme over Danmark