Katolikker kalder til fælles kamp mod dæmonisk aktivitet

Father Pedro Barrajon vil mobilisere flere kirker til at kæmpe mod dæmon-angreb.

For første gang i 14 år har den romersk-katolske kirke i Rom holdt et kursus i eksorcisme, som var åbent for alle større kirkesamfund. Formålet er at bremse dæmonisk aktivitet i verden.

– Tanken er, at vi hjælper hinanden med at etablere den bedste praksis, udtalte Father Pedro Barrajon, (61), som var en af arrangørerne for den 14. udgave af kurset “Course on Exorcism and Prayer of Liberation,” til The Telegraph. “Det er første gang de forskellige kirkesamfund kommer sammen for at sammenligne deres erfaringer med eksorcisme”.

Kurset, som blev holdt på italiensk, foregik den 6.-11. maj og samlede over 241 præster og lægfolk fra mere end 40 lande. “Jeg er her for at forstå det katolske perspektiv. Vi kæmper mod den samme fjende i Herrens navn, selv om nogle dele af den anglikanske kirke har mistet troen på satan,” fortalte præsten Benjamin McEntire fra Alaska.

Deltagerne var enige om, at øget sekularisering har givet grobund for sataniske grupper, som når især unge gennem de sociale medier.

Kurset i eksorcisme inddrog også erfaringer fra psykologi, medicin, jura, sociologi og kriminologi for at ruste deltagerne bedst muligt i kampen mod de dæmoniske kræfter.