Seks kandidater til debat på tidligere sømandshjem

Emnerne er Indvandring, Sundhed og Klima.

Kandidaterne i øverste række er fra v enstre: Daniel Nyboe (Rad.V), Jens-Henrik Kirk (Kons.), Marie Bjerre (V). I nederste række: Lisbeth Poulsen (SF), Piratheep Krishnapalan (KD) og Søren Valgreen (S).

Onsdag den 15. maj 2019 kl. 19-21 kan vælgerne komme helt tæt på seks nordjyske folke tingskandidater, når Kompas Hotel Aalborg holder vælgermøde om indvandring, sundhed og klima.

Kandidaterne

De inviterede kandidater er: Marie Bjerre – Venstre, Lisbeth Poulsen – SF, Jens-Henrik Kirk – Konservative, Daniel Nyboe – Radikale Venstre, Søren Valgreen – Socialdemokratiet og Piratheep Krishnapalan – Kristendemokraterne.

Debattens emner

Kandidaterne kommer bl.a. til at svare på spørgsmål om:

Indvandring: Hvordan sikrer vi balance i udlændingepolitikken? Skal vi fortsætte stramningerne eller lempe på nuværende regler? Skal det være nemmere at udvise kriminelle indvandrere?

Sundhed: Hvordan sikrer vi ordentlige arbejdsforhold i sundhedssektoren, hvor personalet løber hurtigere og hurtigere og rammes af sygemeldinger og stress? Hvordan sikrer vi det bedste sundhedsvæsen tættest på borgeren, ikke mindst i yderområder, hvor folk i dag kører langt for at komme til lægen?

Klima: Skal staten lovgive endnu mere på klimaområdet for at sikre, at Danmark går forrest, eller er det op til virksomhederne selv at styre processen?

– Indvandring, sundhed og klima er danskernes helt store bekymringer i denne valgkamp, og derfor vælger vi at sætte seks nordjyske kandidater i den varme stol, så de kan svare på vælgernes spørgsmål.

Vi ønsker at bringe debatten helt tæt på borgerne og gøre dette folketingsvalg relevant for de nordjyske vælgere. Forhåbentlig vil det gøre os klogere på, hvad vi skal stemme den 5. juni, siger Jens Friis Lind, der er bestyrelsesmedlem på Kompas Hotel Aalborg.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efter paneldebatten er der åbent i hotellets café- og loungeområde, hvor kandidaterne vil stå ved hver deres station, klar til en snak med den enkelte borger.

Tilmelding er ikke nødvendig, og opdaterede oplysninger om arrangementet kan ses på hotellets Facebook-begivenhed.

Kompas Hotel

Kompas Hotel Aalborg blev oprindeligt grundlagt som sømandshjem i 1905, men er i dag et moderne hotel, hvor både feriegæster, kunstnere og forretningsfolk holder til som stamgæster og sørger for, at hotellet bevarer sin høje belægningsprocent – som i øvrigt er Aalborgs højeste.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hotellet er i dag placeret i hjertet af Aalborgs kulturcentrum med bl.a. Musikkens Hus, Nordkraft og den nyrenoverede havnefront som nærmeste naboer.