Fælleskirkelig gudstjeneste på Betesda

For tredje gang holder Pinsekirken i Skjern, Ølgod Menigheds Center, Pinsekirken i Blåhøj og Vestermarkskirken i Grindsted fælles gudstjeneste på rehabileringscenteret Betesda i Kibæk. Det er søndag den 16. juni kl. 10.30.

Bergur Skovgaard  taler på Betesda

Ideen til fællesgudstjenesten kom på baggrund af, at præsterne fra de ovennævnte menigheder allerede har et godt og udbytterigt kollegialt fællesskab med hinanden hver anden måned.
Det fællesskab har udviklet sig gennem årene og dermed også ideen om en fællesgudstjeneste.
– Vi havde alle den overbevisning, at hvis gudstjenesten blev holdt på et mere neutralt sted, så ville flere støtte op om arrangementet. Derfor faldt valget på rehabiliteringscenteret Betesda i Kibæk, fortæller Charley Stephansen, som er præst i Vestermarkskirken i Grindsted.
Præsterne kan også se ideen i at hjælpe Betesda med at gøre klar til deres årlige sommerstævne, som de holder i uge 32 i samarbejde med Teen Challenge.
– At vi kan hjælpe Betesda med at gøre klar til deres årlige sommerstævne spiller også en stor rolle og gør, at vi gerne vil fortsætte med at lave denne fællesgudstjeneste. Samtidig vil vi også foretage en indsamling til Betesdas arbejde under gudstjenesten, så de fortsat kan hjælpe narkomaner og andre misbrugere til et bedre liv, siger han.
Gudstjenesten er blevet en succes. Over 200 deltagere har støttet op de forgangne år.
Sidste år talte Jørn Hyldgaard fra Åben Kirke i Herning. I år taler Bergur Skovgaard fra Citykirken i Aarhus.
Der er et flot børnekirkearrangement under gudstjenesten, som landsforeningen Børn & Tro står for.
Der bliver serveret varm mad til middag efter gudstjeneste og der bliver rig mulighed for fællesskab og boldspil af forskellige slags.
Der er også fælleskirkeligt ungdomsmøde lørdag aften den 15. juni kl. 19, hvor alle er velkomne, men på de unges præmisser.
Henrik Sonnesen fra Kolding vil tale og en fælleskirkelig lovsangsgruppe står for musikken.