”Stavene væk eller vi synger!”

– Stop med at bruge politistave eller vi synger ”Hallelujah”, lyder truslen fra to millioner demonstranter i Hong Kong.

Millioner af mennesker i Hong Kong har protesteret mod en lov om udlevering af formodede kriminelle til Kina. Kristne grupper er gået foran og har fået de mange demonstranter til at synge med på sangen ”Sing Hallelujah To The Lord”.

For de mange protesterende i Hong Kongs gader er den kristne sang fra 1974 blevet en uofficiel nationalsang. Den er både iørefaldende og hurtigt lært, skriver The Christian Post.

Blandt de over 7 millioner indbyggere i den tidligere britiske koloni er der vrede over politiets brutalitet. Der er også stor frygt for, at Hong Kong mister sine frihedsrettigheder og borgerne bliver ofre for den kinesiske regerings systematiske undertrykkelse af kristne. Derfor truer demonstranterne med at synge den kristne sang, som de ved at myndighederne hader, fremgår det af utallige opslag på de sociale medier.

Foruden ”Sing Hallelujah To The Lord” har demonstranterne sunget “Do you hear the people sing” fra musicalen “Les Miserables”.

I Kina har myndighederne nu censoreret både nyheder om protesterne i Hong Kong og de to sange, så de ikke kan findes på internettet.

Blandt kritikerne af udleveringsloven er den katolske kardinal Joseph Zen, som opfordrer til bøn for Hong Kong. Også pastor Chu Yiu-ming fra Chai Wan Baptist Church i Hong Kong har været med i demonstrationerne, hvor han sang med på den berømte salme.