Fredfyldt morgenkaffe på SommerCamp

Kristne mødes på tværs i dag. Britt og Claus kommer i Missionsforbundet, men er med på pinsekirkernes camp i Mariager.

Britt og Claus Søndergaard på SommerCamp i Mariager.

Britt og Claus Søndergaard kommer fra Vesterkirken i Stenum, som er en del af frikirken Missionsforbundet. Og selv om Missionsforbundet selv arrangerer et stort sommerstævne på Sjælland, har de valgt at være med i Mariager de seneste 4 år.

– Vores tre drenge valgte at gå på Mariager Efterskole, og en har gået på Alterna i Hillerød. Og så er det jo relationerne, der går frem for så meget andet, forklarer Claus.

– De er alle sammen med her. En spiller med i GAF-bandet, og en er leder på GAF (for de unge), og én sover…, siger han og peger på teltet.

– Har I været tilfredse med skolerne?

– Ja, super. Vi har været meget tilfredse med de valg, de har taget, konkluderer Claus.
Britt arbejder til dagligt på jobcentret i Hjørring som mentor.

Nu sidder I her ved morgenbordet ude i det fri. Er det ikke mere besværligt end at være derhjemme?

– Jo, det er det. Men det er jo en del af konceptet. Og når der er så fantastisk godt vejr, som vi har i denne uge, så er der også meget fællesskab udenfor. Og det passer os meget godt at sidde her og nyde freden.

– I bor jo i gader på pladsen opkaldt efter de byer og menigheder, I kommer fra. Men er der andre fra Stenum?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Ikke i år, men det skyldes, at nogle valgte at være med på børnelejre osv. Og vi kender jo en del andre, fortæller Britt.

– Vores nærmeste nabo er ”Projekt Kirke i Hjørring”, så vi føler os ikke alene, tilføjer Claus.

– Er fællesskabet det vigtigste, eller er det talerne, der gør indtryk?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er en blanding. Vi udvælger, hvad vi gerne vil gå til. Vi var fx med til et seminar med Rune Kærlet om Mental Robusthed, som vi syntes var meget interessant. Så var der også en fantastisk stillegudstjeneste nede i Klosterhaven i går, som vi var med til, fortæller Britt.

– Hvad arbejder du med til daglig Claus?

– Lidt af hvert. Jeg holder foredrag. Holder stille-retræter. Vandre-retræter. Primært i Danmark, men også lidt i Sverige. Men det er jo ikke så meget stedet, det kommer an på, men den indre vandring. Og så arbejder jeg som socialpædagog på et bosted for unge med Downs syndrom.

– Og I bor i Aalborg?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Ja, lige nord for Aalborg. Så vi må køre igennem mosen for at komme til Stenum.

– Hvorfor valgte I så Stenum fremfor kirkerne i Aalborg?

– Vores drenge kunne lide at komme der. Så det var igen relationen, der betød mest. Det var helt naturligt. Og så har vi holdt fast, for vi synes, det er en dejlig mangfoldig menighed med plads til armbevægelser. Præsteparret Irene og Peter Bjerre har været der i ca. 2 år.

– Kirken i Stenum er jo en meget stor kirke, og forholdsvis ny…

– Ja, kirkebygningen er bygget omkring 2000, men Missionsforbundet har været i Stenum i henved hundrede år. Vi er vel 120 medlemmer, men der er plads til mange flere i kirken.