Ny generalsekretær i Danmission

Danmissions nye generalsekretær, Kristian Sloth Petersen, vil arbejde for en mere retfærdig verden.
Foto: Carsten Villadsen/Danmission

Danmission har ansat den 48-årige cand.scient.pol. Kristian Sloth Petersen, Bagsværd, som ny generalsekretær.

Den nye generalsekretær har et solidt kendskab til udviklingsarbejde både i Afrika og Asien.

Han har selv boet i Afrika allerede som barn, og har som voksen haft ansættelser med internationalt fokus blandt andet i Mellemfolkeligt Samvirke (herunder udstationering som udviklingsarbejder i Kenya og landedirektør i Tanzania og Mozambique) samt i FNs Udviklingsprogram UNDP.

Kristian Sloth Petersen har også været formand for Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), siddet i Folkekirkens Nødhjælps bestyrelse, og været bestyrelsesmedlem i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMR-U).

”Som 6-årig flyttede jeg til Afrika med mine forældre. Jeg tror min retfærdighedssans blev skærpet allerede der, og jeg har brugt mit voksenliv på at udmønte det i konkret arbejde for en mere retfærdig og fredelig verden,” siger Kristian Sloth Petersen.

Han forklarer, at det for ham er altafgørende, at de midler, man som organisation får betroet fra private givere og store donorer, gør mest mulig gavn. Det vigtige er at skabe bedre levevilkår for fattige mennesker, og hvordan man får en organisation til at forvalte den opgave bedst muligt, forklarer Kristian Sloth Petersen.

Den nye generalsekretær er aktiv i sin lokale folkekirke, Stengård Kirke. Han er også at finde på det lokale veteran-fodboldhold. Fodbold fascinerer ham, bl.a. fordi man skal have øje for både strategi, taktik, fysik, fællesskabet og den fælles præstation, forklarer han.

Kristian Sloth Petersen bor i Bagsværd sammen med sin hustru og parrets to teenagebørn.


Artiklen fortsætter efter annoncen: