Over 5.600 til sommercamp i Mariager

Lejren havde bl.a. besøg af Andrew Brunson, som USAs præsident Trump tvang Tyrkiets præsident Erdogan til at løslade efter to år.

Tusindvis lå i telte og campingvogne og nød hinandens fællesskab.

Over 5.600 deltog i en kristen sommercamp i Mariager i uge 29. Sommercampen var arrangeret af pinsekirkerne i netværket Mosaik.

Temaet for lejren var “Jesus for alle”. Og det viste sig fx i et meget omfattende program for de forskellige aldersgrupper af børn og unge.

Det var tydeligt, at der var lagt mange timers arbejde i at skabe en uforglemmelig uge både for børn og unge – og for voksne.

SommerCamp var et overflødighedshorn af aktiviteter for alle aldre.

De fleste deltagere camperede i telte og campingvogne på arealerne bag Mariager Efterskole og Højskole. Her var området delt op i bygader, opkaldt efter hvor deltagerne kom fra. Det sociale liv i bygaderne kunne ses på de oppyntede fællestelte, hvor deltagerne fandt sammen i mindre fællesskaber. Her foregik også vandkampe og vaffelbagning i det gode sommervejr, som lejren var velsignet med.

Til møderne fyldtes den kæmpemæssige hal med tusindvis at tilhørere, som hver formiddag, eftermiddag og aften kunne høre danske og udenlandske talere.

– Som kristen må du være indstillet på at lide ondt, sagde Andrew Brunson, som selv var den muslimske præsident Erdogans gidsel i to år – uretfærdigt beskyldt for spionage og forsøg på at omstyrte den tyrkiske regering.
Vælg i dag

Blandt de udenlandske talere var Andrew Brunson, som sad fængslet i Tyrkiet i 2 år som gidsel i et politisk spil mellem Tyrkiet og USA, før han endelig blev sat fri.

Brunson lagde i sin tale vægt på, at man som kristen skal være indstillet på at lide for sin tro. Og han opfordrede deltagerne til i god tid at gøre op med sig selv, om de i en krise ville følge Jesus eller glide af.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Hvis du har besluttet at følge Jesus, er det ikke så svært, når du står i situationen, sagde han.

Brunson vil selv gerne vende tilbage til Tyrkiet, selv om det her bliver stadig sværere at være kristen. Men de tyrkiske kristne er indstillet på, at det koster noget – måske endda livet.

Brunson blev selv uretfærdigt anklaget for spionage og terrorisme. Andrew Brunson stod til at afsone 3 livstidsdomme i et tyrkisk fængsel. Den amerikanske missionær havde sammen med sin kone arbejdet med kirkeplantning i 23 år, før han blev arresteret. Pludselig så han sig selv være centrum for hele verdenspressen og hovedpersonen i en højpolitisk konflikt mellem USA og Tyrkiet. Men på grund af Donald Trumps kompromisløse pres blev han til sidst løsladt af Tyrkiets muslimske præsident Erdogan.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den australske præst Ben Teefy havde et stærkt budskab fra midten af Australiens ørken. Og han var også meget underholdende.
Præst i ørkenen

En anden hovedtaler var den australske præst Ben Teefy.

Efter et stresset business-liv præget af alkohol og kokain blev han radikalt omvendt til kristendommen. Sammen med sin familie slog han sig ned i Alice Springs, et af de tørreste og mest støvede steder i midten af Australien, over tusind kilometer fra den nærmeste større by og fra havet.

Her er han i dag præst i en kirke og forsøger at hjælpe andre til et liv i tro og frihed.
Ben Teefy var en meget underholdende og humoristisk taler, der gang på gang fik hele salen til at bryde ud i latter. Han talte også ved et seminar for forretningsfolk på restaurant DaVinci i Hadsund.

Børn og voksne i GUF

De gode rammer på skolernes område blev godt udnyttet til både børnegudstjenester og seminarer om eftermiddagen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lederen for generationssporet GUF, Peter Senholt, fortæller begejstret, at de i år slog alle rekorder i antallet af børn i GUF.

Og det er ikke kun børnene, som tager til det store GUF-land område – også forældre og bedsteforældre vælger at følge programmet for de mindste.

Der var lagt en stort arbejde i at skabe en spændende lejr for børn og unge på SommerCamp i Mariager.
Populær Gæstedag

Tirsdag var traditionen tro Gæstedag på Sommercamp Mosaik.

I år havde mere end 1600 besluttet at tage turen til Mariagerfjord for en dag.

Der var også rigeligt at køre efter. For børnene var de populære figurer fra TV Paw Patrol med til at underholde til et stort Børneshow i Camphallen.

Og om aftenen stod den på talkshow med standup komikeren Melvin Kakooza. Han formåede at samle 1600 til sit show, som var en sammensætning af standup og interviews af nogle nøglepersoner fra pinsenetværket Mosaik.

Sommercamp Mosaik holdes igen i 2020 i uge 29.