Agronom skal lede Mission Østs kontor i Berlin

Felicitas Flörchinger skal være direktør for Mission East Deutschland, der er NGO’en Mission Østs Tysklandskontor.

Den nye direktør har en ph.d. i agronomi og lang erfaring i internationalt udviklingsarbejde.

Hun kommer fra en stilling som landbrugskonsulent med særlig ekspertise i landbrugsøkologi, katastrofeforebyggelse og såkaldt permakultur, der tager hensyn til både jord, økosystem og mennesker i produktionen.

Felicitas har tidligere boet i Zambia, Liberia, Sydsudan, Ecuador, Colombia, Thailand og Guatemala, hvor hun ud over landbrugsekspertisen har brugt sine evner indenfor ledelse og markedsføring.

I Sydsudan var hun programkoordinator for det tyske Welthungerhilfe, der yder akut nødhjælp til verdens nyeste nation.

– Efter landets uafhængighed i 2011 var atmosfæren fuld af håb og glæde, og befolkningen var forventningsfuld og entusiastisk. Men krigen bryder ud med jævne mellemrum. Da jeg var i landet, var der våbenhvile mellem de stridende parter, men kort efter begyndte de at bekrige hinanden igen. Derfor har de ikke kunnet opbygge landet, som de havde håbet. Men jeg beundrer befolkningens styrke, siger hun.

Tre år i Nordkorea

Felicitas Flörchinger har også boet i et andet land med udfordringer, nemlig tre år i Nordkorea.

Mission Øst har arbejdet i landet siden 2011 og yder fortsat akut nødhjælp til den underernærede befolkning og langsigtet udviklingshjælp, så de kan brødføde sig selv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– I nødsituationer er vi altid klar til at møde menneskers akutte behov. Men det er ikke meningen, at befolkningen bliver afhængige af nødhjælp. Vores mål må altid være at samarbejde med befolkningen om at virkeliggøre deres drømme om et bedre liv. Det gør vi ved at opbygge modstandsdygtighed over for naturkatastrofer og hjælpe dem med at skabe sig et levebrød, fortæller Flörchinger.

Dyrker op ad skråninger

– I Nordkorea etablerer vi moderne produktionsteknikker, der hjælper med at få bedre udbytte med det samme input. Vi viser, hvor meget de faktisk kan udrette med det, de har i forvejen. Vi hjælper dem med at dyrke op ad bjergskråninger og samtidig minimere risikoen for erosion under kraftig regn.

– Sagen er, at 80 procent af landet består af skråninger. På de fleste skråninger er træerne fældet. Mange steder er der ikke et eneste træ tilbage, fordi befolkningen har fældet dem for at skaffe brænde til opvarmning af deres huse. Nogle gange ligner det et månelandskab!


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi dyrker afgrøder og træer mellem hinanden på skråningerne. Træernes blade giver skygge og bevarer fugtigheden. Rødderne holder sammen på jorden, så den ikke eroderer. Vi dyrker også flere forskellige slags afgrøder, så de ikke er så sårbare over for pest og sygdomme.

Cykler, synger, skriver

Felicitas Flörchinger indrømmer, at hun er et rigtigt ”udendørsmenneske”. Så snart hun ser sit snit til det, tager hun sin cykel og smutter ud af Berlin. Når hun er hjemme, nyder hun at læse, synge, spille guitar og violin samt skrive små essays.

– Det er absolut nødvendigt, for når jeg spiller, synger eller skriver, glemmer jeg de alvorlige og tunge emner, jeg er optaget af på kontoret. Når jeg kommer hjem fra et af vores arbejdslande, skriver jeg små historier om det, jeg har oplevet. Det er en måde at bearbejde oplevelserne på.

– Jeg håber at kunne gøre Mission Østs hjælpearbejde mere kendt i mit hjemland. For jeg kan rigtig godt li’ Mission Øst; det var derfor, jeg søgte stillingen!


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Mission Øst er en effektiv organisation med meget dedikerede medarbejdere. Jeg vil gerne vise, at en relativt lille organisation kan yde en kæmpestor indsats. Og så vil jeg selvfølgelig gerne, at organisationen vokser, så vi kan hjælpe mange flere, slutter Felicitas Flörchinger.